Finanskrisen gør lærerjob attraktivt

Finanskrisen gør lærerjob attraktivt

De mange jobmuligheder og jobsikkerheden, vil gøre det mere attraktivt at uddane sig til lærer eller pædagog.

Sikkerhed i jobbet er en meget vigtig faktor, i en tid, hvor flere og flere mister deres job, grundet finanskrisen.

Det har fået flere og flere unge til at vende blikket mod lærer- og pædagog uddannelserne. Det viser en undersøgelse blandt 800 professionsstuderende, foretaget af Kompas Kommunikation for Professionshøjskolen UCC.

Fire ud af fem af de studerende mener, at stor jobsikkerhed og flere jobmuligheder er det vigtigste, når der skal vælges uddannelse. Hver tredje i undersøgelsen, mener desuden at flere vil søge ind på deres uddannelse alene pga. finanskrisen.

”lærer og pædagoger har næsten 100 procent jobgaranti, når de er færdiguddannede”, siger Henrik Pedersen, grunduddannelsesdirektør ved Professionshøjskolen UCC, og fortsætter ”Og de har også mulighed for at få arbejde over det meste af Danmark på mange forskellige typer af skoler, institutioner og arbejdspladser. Henrik Pedersen mener at denne jobgaranti og fleksibilitet ifølge undersøgelsen ser ud til at gøre professionsuddannelserne meget mere attraktive for de unge uddannelsessøgende, der står over for at vælge karriere og uddannelse"

Ansøgertallene på lærer- og pædagoguddannelserne har ellers de seneste år været nedadgående. Årsagen er ifølge lærer- og pædagogstuderenede på Professionshøjskolen UCC, at der har været for lidt respekt og anerkendelse af fagene.

En undersøgelse fra Capacent Epinion og en fremskrivning fra hovedorganisationen FTF viser, at i løbet af de næste fem år, vil langt over halvdelen af de nuværende lærer og pædagoger enten gå på pension eller skifte branche, så lærermanglen bliver tredoblet, fra ca 2.000 til omkring 6.000 i samme periode.