Ferieguiden: Sådan kommer du billigt på ferie i 2016

Ferieguiden: Sådan kommer du billigt på ferie i 2016

Den danske sommer har indtil videre ikke vist sig fra sin bedste side, og mange danskere valfarter derfor i stigende grad sydpå for at få noget en del af sydens sol og varme. Hvis du selv har en trang til at komme af sted, men pengene ikke rigtig rækker så frygt ej, for der er mange billige måder at tage på ferie på. Hvis du selv mangler lidt inspiration, så kommer der her tre bud på tre meget forskellige men billige ferier i 2016.

1: Kør selv ferie til Berlin eller Paris

En af de billigste måder at rejse på er at tage på bilferie – især hvis du kan låne en bil af en ven eller eventuelt af dine forældre. Derudover er benzinpriserne fortsat meget lave, hvilket er med til at holde dit budget under kontrol. Ud over at være en billig ferieform, så giver en kør-selv-ferie en masse fleksibilitet, da man selv kan planlægge, hvor man gerne vil hen fra dag til dag og hvis man ikke kan finde et sted at sove, så kan man altid slå sit sæde tilbage og lukke øjnene i. Hvis du skal på bilferie kan Berlin, Amsterdam eller Paris være tre gode destinationer som man kan nå frem til på under 15 timer. I alle disse byer er der masser af spændende oplevelser, historiske bygninger, et vibrerende byliv og skønne restauranter man kan kaste sig over.

Hvis du beslutter dig for at køre til en storby så er det dog en god ide at have en parkeringsoversigt klar, enten via en ap eller at have installeret et parkometer i sin bil – så undgår man trælse parkeringsbøder.

2: Afbudsrejse til Tyrkiet eller Grækenland

En anden mulighed der er særligt tiltrækkende i år er at tage på afbudsrejse. I løbet af i år har mange danskere valgt både Grækenland og Tyrkiet fra som feriedestinationer p.ga. af den verserende flygtningekrise og på grund af flere terrorangreb i Tyrkiet. Derfor er der fortsat en del ledige afbudsrejser til disse to lande som man kan få en uges ferie med all-inclusive for under 3000 kr.

I tilfælde med Tyrkiet er der dog ingen grund til at frugte terror, da angrebene er sket mange hundrede kilometer fra de populære badebyer langs kysten eller i hovedstaden Ankara. Hvis du selv leder efter billige flybilletter til Tyrkiet eller Grækenland, så kan du finde dem på denne side.

3: Aktiv ferie i Norge eller Sverige

En sidste mulighed man kan benytte sig af hvis man ikke er til hverken strand og palmer eller sightseeing er aktiv ferie. Hvis dette lyder som noget for dig så er både Norge og i særdeleshed Sverige to gode bud. Her kan man for eksempel rejse med færgen med Stena Line for under 500 kr. per næse hvorefter man kan kaste sig i lag med enten den svenske eller norske natur. Begge steder er der gode muligheder for at backpacke og få brændt en masse energi af samtidig med at man begiver sig igennem noget af den skønneste natur i Europa.