Fællessang på Campustorv

Fællessang på Campustorv

Syddansk Universitet markerer Sangens År med sang i frokostpausen, foredrag om sang og forskertræf.

Studerende og medarbejdere på Syddansk Universitet får i år flere chancer for at få rørt stemmebåndene. Første gang er onsdag den 13. februar, hvor de inviteres til en halv times fællessang i frokostpausen.

Rektor Jens Oddershede vil vælge to sange, som forsamlingen skal istemme, og han vil fortælle, hvorfor han har valgt netop de sange. Fællessangen foregår kl. 12.-12.30 ved hovedindgangen i Odense, og alle er velkomne til arrangementet, hvor forskningsbibliotekar Peter E. Nissen betjener klaveret. Det gør han også 12. marts, 9. april og 14. maj, hvor der igen kaldes til fællessang.

"Sang skaber livsglæde og sammenhold, og det er vigtigt, at vi i en individualistisk tid også husker at pleje disse egenskaber" siger Peter E. Nissen, som leder universitetsbibliotekets musikafdeling.

Han er en af initiativtagerne til fællessangen og andre musikalske aktiviteter, der skal markere, at Syddansk Universitet slutter op om Sangens År.

"Sang er kultur, og da vi som universitet gerne formidler og bearbejder vores kultur, finder vi det helt oplagt, at vi skal være med" siger han.

Syddansk Universitet står desuden bag seks sangarrangementer, som dels holdes på museer i Odense, dels i Sct. Hans Kirke i Odense. Det er ” Sangen og Carl Nielsen” på Carl Nielsen Museet den 6. maj og ”Sangen og H.C. Andersen” i H.C. Andersens Hus den 5. november.

De øvrige arrangementer foregår alle i kirken, hvor SDU og kirkens nabo, Marie Jørgensens Skole er gået sammen om fire omgange fællessang.

"Vi er også i gang med at arrangere til symposium i november, hvor de SDU-forskere, der på en eller anden måde har fokus på sang, får mulighed for at udveksle viden" siger Peter E. Nissen.

Sangens År 2008 er oprettet på initiativ af Michael Bojesen, en af landets førende korledere og chefdirigent for DR Radiopigekoret. Projektet er blevet til i samarbejde med og med støtte fra bl.a. Undervisningsministeriet, Kulturministeriet og DR.

Sangens År 2008 fungerer som en paraplyorganisation der udvikler, formidler og markedsfører alle initiativer der omhandler sang i 2008.