Få styr på økonomien

Få styr på økonomien

Det kan være svært at holde styr på økonomien, når man er studerende. Pengene er små, huslejen dyr og så vil man også gerne have penge til underholdning, cafebesøg og rejser. Få tips til, hvordan du kan holde styr på din økonomi her.

Mens man studere er pengene som oftest små. Som studerende bor man som regel i de større byer, hvor de store uddannelsesinstitutioner ligger og her er huslejen ofte dyr. Derfor må man supplere sin SU med et studiejob for at få økonomien til at løbe rundt.

Det kan derfor være en god ide, at sørge for at lægge et budget, som man holder sig til. Sørg for at dele dine udgifter op, så du har overblik over, hvad dine penge bruges på hver måned. Det kan også være en god ide at sætte penge af hver måned til de lidt større udgifter som elregning eller f.eks. licens. På den måde taber du ikke overblikket over din økonomi. Du kan også sørge for at spare på andre måder f.eks. ved at købe brugt.

Nogle gange kan det være nødvendigt at tage et mindre lån. Det kan du gøre forskellige steder som f.eks. hos låneudbyderen Simbo. Når man har brug for et lån, så er det som regel, når det drejer sig om en større udgift. Det kan være, at du har brug for at købe en ny og bedre computer til dine studier eller at dit køleskab er gået i stykker. Det kan være svært at afsætte penge hver måned til en opsparing, mens man er studerende – og derfor kan det være nødvendigt at låne lidt ekstra. Husk at du aldrig skal låne flere penge ind dit budget kan holde til. Det kan blive alt for dyrt for dig, hvis du ikke kan afdrage på dit lån.