Få styr på de praktiske ting i efterårsferien og vend tilbage med ny energi

Efterårsferien er lige rundt om hjørnet, og det betyder først og fremmest tid til hygge og afslapning. Men efterårsferien er samtidig også en perfekt mulighed for dig, som studerende, til at få styr på nogle af de hængepartier, så du kan vende tilbage med ny energi.

 

Få styr på hængepartierne

Mange studerende har til daglig en stresset hverdag. Studiet alene tager meget tid, og mange har et studiejob som der skal være tid til. Samtidig er der mange sociale arrangementer og når man også skal have et vist antal timer til at sove om natten, kan det godt blive svært at få det hele til at hænge sammen.

Der kan derfor være mange små hængepartier, som du ikke når i løvet af hverdagen. Det kan fx være tandlægebesøget der bliver udskudt, forsikringen der ikke bliver tjekket op på eller internettet der ikke bliver fikset.  

Uanset hvilke hængepartier som du ikke når i løbet af hverdagen, er efterårsferien en oplagt mulighed for at få styr på det. Hvis du har lagt mange planer i efterårsferien, kan det måske også blive svært at nå det hele der. Men hvis du sætter en eftermiddag af i kalenderen i efterårsferien, hvor du kan sætte dig ned og få bestilt en tid ved tandlægen, og ringet til en der kan hjælpe dig med noget fibernet, er der en god chance for, at nå det hele der.

Hvis du får styr på hængepartierne, slipper du for at tænke over det i hverdagen bagefter, og du kan på den måde få mere energi.

 

Praktisk foranstaltninger i dit hjem

Et andet punkt, der kan være en god idé at få styr på i efterårsferien er praktiske foranstaltninger i dit hjem. Det kan være du har en malingsbøtte stående, fordi du havde en plan om at male væggene, mangler at få styr på internettet, eller mangler at købe en ny kaffemaskine fordi den gamle er gået i stykker.

Selvom et punkt som at købe en ny kaffemaskine ikke er noget der behøver at tage lang tid, fordi du kan købe den over nettet, kan det godt blive udskudt igen og igen i løbet af hverdagen, fordi der som studerende er mange andre ting at holde styr på. Men i efterårsferien er studiet måske sat en smule på pause og der kan derfor være bedre tid til at få kigget efter din nye kaffemaskine, eller hvis har lyst til at prøve kræfter med noget nyt, kan du kigge på nogle kaffebryggere.

 

Tænk over den kommende tid på studiet

I efterårsferien er der samtidig mulighed for at reflektere lidt over studiet. Det lyder måske meget dybt, men det kan være en god idé at tænke lidt mere over studiet en gang i mellem. Når efterårsferien er slut er der fx ikke længe til december og eventuelle eksaminer, og du kan derfor prøve at forberede dig selv lidt på det, når du har ekstra tid i ferien. 

Du kan forberede dig ved at læse om præsentationsteknik, så du er klar til de mundtlige eksaminer. Du kan også forberede dig ved at overveje hvor vigtige de eksaminer der kommer er, og overveje din prioritering af hvilke eksaminer der er vigtigst for dig at få en høj karakter i.

En prioriteringsliste kan være god at have når eksamensperioden er i gang, så du på forhånd har styr på hvordan du skal fordele tiden.

 

Husk at slappe af

Selvom ferien er et godt tidspunkt til hængepartier og studieforberedelse skal du selvfølgelig også huske at slappe af i ferien. Du får mere energi, når dine hængepartier er kommet i orden, men hvis du har løbet rundt for at nå det hele i efterårsferien, vil du ikke have energi, når studiet starter igen.

Husk derfor også at slappe af – det er trods alt det ferierne er lavet til.