Få mere råderum i økonomien

Få mere råderum i økonomien

Studerende er en skøn tid, hvor du har tid til at fordybe dig i et emne, samtidig med at du har masser af tid til vennerne. Men det er også en hård tid, fordi du har lyst til at gøre en masse ting i din fritid, men det er svært at få råd til det hele.

Det er de færreste, der kan leve af deres SU, og derfor supplerer nærmest alle deres økonomi med ekstra penge.

Få et studiejob

Det helt oplagt er selvfølgelig, at du får et studiejob, og det er da også en god idé af mange årsager. Det er især godt, hvis du kan finde et job, som er relevant for det, som du studerer. Det er dog ikke altid, at du er så heldig, men der er heller intet galt med at sælge aviser for at få råd til at tage mere på ferie.

Andre kan ikke lide ideen om at få et studiejob, da de gerne vil fokusere 100% på deres studier, og det er også en hel fair pointe. Men for de flestes vedkommende er det rart med et studiejob, da det også giver dig noget andet at tænke på.

Få studielån

Studielån er en udbredt ting, da renten er så lav, og du skal først betale dit studielån tilbage, når du er færdig med din uddannelse. Det har den fordel, at du på det tidspunkt også tjener penge, så det rammer dig ikke så hårdt.

Der er uenighed, om studielån er en god idé eller ej. På den ene side giver studielån dig mulighed for at fokusere på dine studier, mens du stadigvæk har råd til at opleve verden. På den anden side kan det også ende med, at du bliver vant til de ekstra penge, og du tænker slet ikke over, om du rent faktisk behøver dem.

Normalt er der bred enighed om, at sms lån, kviklån osv. er en dårlig idé, fordi renten er højere. Men de har den fordel, at du er mere bevidst om, at du skal betale dem tilbage, og du låner for det meste kun en enkelt gang, hvis du f.eks. mangler penge til din næste rejse, men du ved, at du kommer hjem og arbejde. Hvis du vælger at benytte denne type lån, er det altid en god idé at sammenligne de forskellige lån. Det er nemt og hurtigt at gøre

Uanset hvilke type lån som du vælger, bør du altid overveje, hvorfor du vælger at låne pengene, og om du kan undvære det. Det får os frem til sidste punkt.

 

Skær ned på dine udgifter

En anden mulighed er selvfølgelig, at du ikke laver alle de ting, som du forbinder med sjov. Stopper med at gå i byen og tage på ferie. Eneste ulempe ved det er, at du næppe nogensinde får mulighed for at rejse så meget, som du har gjort i din studietid.

Så det er nok de færreste, som har mulighed eller lyst til kun at leve på en SU, og det er da heller ikke noget, som vi vil anbefale. Den bedste idé er helt klart at finde et studierelevant job, så du finder ud af, om du kan lide at arbejde med det, som du studerer.