Få kureret din eksamensangst én gang for alle

Få kureret din eksamensangst én gang for alle

Et stort pres og nervøsitet inden og op til eksaminer er noget rigtig mange unge studerende kender til i dag. I nogle tilfælde udvikler denne nervøsitet sig til ren og skær eksamensangst. Den hæmmer ens muligheder for at præstere normalt eller på det nivieau man plejer i en eksamenssituation. Dette kan betyde resultater, der er dårligere end det man egentlig kan og blot være med til at øge eksamensangsten. Der er heldigvis hjælp at hente når man lider af eksamensangst. Der er både ting man selv kan gøre og hjælp at få hos professionelle. Hvad man selv kan gøre for at afhjælpe problemet er først og fremmest at anerkende at det er det der er galt. Dernæst hjælper det at snakke med familie, venner og en eventuel lære, der skal have dig til eksamen. For at I så kan aftale at der bliver taget hensyn til dig i form af en ekstra tænkepause og et glas vand under eksaminationen.

Få hjælp med Open Focus-metoden

For nogen er dette ikke nok og de har derfor brug for professionel hjælp udefra for at komme eksamensangsten til livs. En metode kaldet Open Focus bruges til at hjælpe folk med eksamens- og præstationsangst. Metoden er oprindeligt udviklet i USA til at hjælpe elitesportsudøvere med det pres der ligger på dem og deres præstationer. Metoden kan dog også bruges til at hjælpe eksamensangstramte studerende. Og er egentlig en form for hjernegymnastik og mentaltræning, der kan hjælpe med at fjerne den angst og nervøsitet, der opstår i en situation hvor man skal præstere, såsom ved eksaminer.

 

Du kan blive helt fri for eksamensangst

Open Focus metoden kan altså hjælpe dig af med din eksamensangst. Det gør den blandt andet ved at din opmærksomhed trænes så du kan få meget mere ro i sindet omkring dine eksaminer. Dette sker blandt andet ved at du vil komme til at lære hvordan du fjerner og kontrollerer den følelse af nervøsitet og panik som kan hæmme eksamenspræsentationen. Derforuden lærer du at styre dine tanker, så de ikke kommer til at styrer dig. Da det ofte er tankerne, der ligger til grund for de fysiske symptomer på eksamensangst. Sidst men ikke mindst kan Open Focus hjælpe med de negative tankespiraler man kommer ind i, ja faktisk kan Open Focus få dem til at forsvinde.

 

Husk du er ikke den eneste, der er mange som dig

Open Focus metoden kan således hjælpe til med at fjerne eksamensangsten, hvilket betyder at alle de fysiske symptomer, såsom spændinger og kvalme også vil forsvinde. Hvis du lider af eksamensangst eller kender en der gør, så husk på at du ikke er alene, og at der er hjælp at hente. Open Focus-metoden er blot en ud af mange former for mentaltræning, der kan hjælpe dig med eksamensangst. Men det er måske en af de eneste metoder, som faktisk kan hjælpe dig til at blive helt fri for den. Uanset hvad er det et forsøg værd hvis du oplever at være voldsomt hæmmet af din eksamensangst.