Få international ledelseserfaring med AIESEC

Få international ledelseserfaring med AIESEC

AIESEC, grundlagt i 1948, er verdens største studenterorganisation. Til stede i over 124 forskellige lande med over 86.000 medlemmer, er det en platform hvor unge virkelig kan bryde igennem med deres stemme og inspiration. AIESEC er ikke blot en studenterorganisation, det er et guidende lys for forandring for dem der ønsker forandring. Grundlæggelsen af AIESEC bygger på en overbevisning om, at alle unge kan hjælpe til med at gøre verden til et bedre sted. AIESEC har siden haft indflydelse på flere millioner mennesker og har hjulpet til ved globale problemer såsom kvinderettigheder, HIV/AIDS, sociale iværksættere, menneskerettigheder og meget mere.

AIESEC's kerneområde er lederskab. AIESEC er formentlig den eneste platform for studerende der tilbyder lederskabsmuligheder til unge universitetsstuderende på så højt niveau. AIESEC hjælper studerende med at opdage deres lederskabspotentiale gennem konferencer, medlemskab og dets udvekslingsprogrammer; hvilket er en af de største muligheder AIESEC tilbyder. Når man er på udveksling arbejder man i et team med mennesker fra hele verden. At dele sin kultur og overbevisning er en kæmpe mulighed for at lære; både for dig og dem du er sammen med.

Herunder finder du oplagte muligheder for, at stille dig selv forest i køen til ønskejobbet!

Du behøver ikke være Supermand for at gøre en forskel!
Global Citizen er en af de to typer udveksling AIESEC Danmark tilbyder. Det går ud på, at deltageren tager til udlandet og gør en positiv indvirkning ved at arbejde i en NGO, offentlige service afdelinger, skoler eller et af mange AIESEC projekter. Global Citizen handler ikke kun om at arbejde; det er også omkring at dele sit lands kultur og alt dette står for. Det handler om at ændre forud indtagelser og promovere dit land på en positiv måde. At have oplevet alt dette resulterer i en skøn følelse af stolthed, da det er en once-in-a-lifetime oplevelse at repræsentere dit land i sådan en ung alder. Global Citizen hjælper dig også med at udvide dit netværk til mere end bare dine klassekammerater. Du får venner fra alle kontinenter i verden!

AIESEC sørger for at hjælpe dig med at finde dit projekt, husly og ofte også sørge for mad. Dette betyder også at servicen givet fra både den sendende komite og modtagende komite, er af verdensklasse; hvilket er hvorfor AIESEC programmerne er anerkendte som et af de bedste af både partnere og deltagere på verdensplan.

Verden er din
AIESEC tilbyder en bred vifte af steder hvor deltagere af programmet kan tage hen; der er 124 forskellige lande at vælge imellem, dog for det meste i Europa. I Europa kan nævnes, Ungarn og Tjekkiet. Asien: Kina, Indien, Malaysia, Phillipinerne, Thailand, Cambodia, Indonesien, Kasakhstan og Taiwan. Fra Mellemøsten kan man vælge mellem Tunesien, Bahrain, Libanon eller Marokko. I Sydamerika tilbydes bl.a. Brasilien og Columbia og endelig i Afrika kan man komme til Ghana, Uganda, Kenya, Mauritius og mange flere. AIESEC giver dig en fantastisk og unik mulighed for at bekæmpe socioøkonomiske problemer som opstår i mange I- og U-lande. F.eks. har AIESEC mange forskellige projekter i Mauritius som fokuserer på uddøende racer, da Mauritius er kendt for netop dette problem. Derfor kan det, at arbejde på sådan et problem hjælpe Mauritius med at komme ud af en så stor socioøkonomisk bekymring.  Ligeledes har vi andre projekter relateret til HIV/AIDS, for det meste i Afrika, og listen bliver ved. Dette betyder også at det ikke bare er et arbejde – du gør en kæmpe forskel for, og kan redde rigtigt mange liv.

I år har AIESEC Danmark allerede sendt 30 på udveksling. Nogle af disse har skrevet om deres fantastiske oplevelser, som har været med til at hjælpe AIESEC med at nå målet om at gøre verden til et bedre sted.

Udtalelser fra tidligere udsendte i AIESEC regi:
Jeg tilbragte 6 uger i Marokko, takket være AIESECs Global Community Development Programme, og jeg må sige at, indtil nu, har det været den bedste sommer nogensinde! Jeg bruger hver dag sammen med folk fra 12 forskellige nationaliteter. Vores forskellige baggrund og særegenheder har, i stedet for at være en åbning til konflikt, været en mulighed for at udvikle vores forståelse for forskellighed og har uden tvivl været skyld i meget sjov, deling, læring og, overordnet, bygget en masse fantastiske minder sammen” – Alejandra.

AIESEC er en brillant måde at lære et land at kende på, og ikke bare på overfladen. Det er også en god måde at møde nye mennesker og få nye venner fra hele verden på. I kunne virkeligt godt lide at rejse med AIESEC fordi stedet du bor er ved en lokal. Det betyder de kan hjælpe dig med problemer du vil møde i forhold til sproget og sådan. Det er også skønt fordi du bliver mere familiær med kulturen og det at leve i landet.” – Mads.

Global Talent
Global Talent projektet tilbyder en udfordrende mulighed for at leve og arbejde i et anderledes kulturelt miljø. Dette projekt er dedikeret til dem som har lyst til at opleve et professionelt
praktikophold som kan vare længere end et år. Praktikanter tager for det meste til:

Europa: Østrig, Belgien, Tjekkiet, Rusland, Ungarn, Irland.
Asien: Kina, Indien, Malaysia, Phillipinerne, Indonesien og Vietnam.
Mellemøsten: Tunesien
Sydamerika: Brasilien, Peru, Colombia og Mexico.

Ansøgere kan vælge imellem flere forskellige typer projekter som AIESEC tilbyder i områder som ledelse, økonomi, marketing, virksomhedsledelse, uddannelse og ingeniørarbejde. Gennem disse kan deltageren kick-starte sin professionelle karriere. Det vil være optimale læremuligheder for en, der gerne ville forfølge sin drøm om en karriere inden for marketing , da man får muligheden for at lære nye marketing trends praktiseret i andre lande. Det samme gør sig gældende for de andre typer praktik AIESEC tilbyder: du kan lære ny regnskabssoftware at kende, få træning og deltage i seminarer for at udvikle dine overordnede egenskaber. Du vil ikke kun få et professionelt arbejdsmiljø, AIESEC vil også sørge for at tilbyde fuld support i forhold til at finde praktikopholdet, hjælp til bolig og de første skridt i det nye land.

Verden er din!
I dag samarbejder AIESEC med over 8.000 organisationer; alt fra små og store til multinationale virksomheder, for at gøre deres arbejdsplads så kulturelt forskelligartet som muligt, og dette er grunden til at mere en 26.000 deltagere bruger denne mulighed. AIESEC hjælper altid sine deltagere 100% på plads. Det er præcis derfor vores interessenter har så meget tillid til os; og det er denne tillid der har gjort AIESEC til den største studenterorganisation i verden.

Nu er spørgsmålet, hvordan kan du drage nytte af denne organisation? Forestil dig selv som en Global Talent deltager fra Danmark, som nu har et 1-årigt praktikophold i Mexico. For det første kommer du til at forbedre eller lære spansk. Derudover vil virksomheden give dig mange muligheder for at lære, da du vil komme til utallige træningsseminarer som vil hjælpe din professionelle udvikling. Alle disse færdigheder og den ekspertise du får vil være utroligt givende i forhold til din fremtidige jobsøgning, da du vil få:

  • International arbejdserfaring
  • Nye måde, og ledende trends, hvorved en industri opererer
  • Et netværk fra hele verden.
  • Mere sprog-erfaring
  • Flere internationale muligheder på baggrund af den internationale opkobling.

Læs om Nitin Mehtas historie her:
Det er en utrolig oplevelse at gå igennem. Få muligheden for at arbejde i en Fortune 500 virksomhed fra starten af min karriere. Det giver dig en fordel der ikke er mulig at få ved andre jobmuligheder; det værende professional erfaring eller professionel udvikling. Du oplever og lærer ting i meget større sammenhæng end du nogensinde har været vant til. Det gør dig mere uafhængig og kompetent til din fremtid. På et personligt niveau får du venner på tværs af kulturer og lande. Man føler sig ikke alene, da man altid har nogen at snakke med; de andre praktikanter går igennem den samme oplevelse. Oplevelsen er meget anbefalelsesværdig! – Nitin Mehta

Der er meget få platforme som kan tilbyde så meget eksponering til det internationale niveau og muligheder for at bygge sig en succesfuld karriere. AIESEC er en af de få platforme!

For mere information kan du kontakte AIESEC gennem deres hjemmeside: aiesec.dk