Få din SU til at række til hele måneden

Få din SU til at række til hele måneden

De fleste beskriver sine studieår som de hårdeste rent økonomisk i løbet af livet, og det er heller ikke så underligt, med tanke på hvor lidt man egentligt får udbetalt i SU. Danmark er et land med forholdsvis høje leveomkostninger, og selv om det er fedt at man i princippet kan komme gældfri ud af studierne, så er det bare ikke mange penge at leve for. Her kan du læse mere om, hvordan du får SU’en til at række lidt længere.

Få overblik

Du har sikkert hørt det tusind gange før, men det er helt essentielt at få et godt overblik over hvor mange penge du rent faktisk bruger. Når man lægger alle de små kopper kaffe sammen og de små impulskøb, så fylder de tit overraskende meget i ens budget. Man kan altså nå at bruge rigtig mange penge, selv om man ikke har købt noget dyrt.

For at få din SU til at række så langt som muligt, så skal du finde ud af, hvad du vil eliminere fra dit budget. Tænk på hvor stort det sammenlagte beløbet for en måned blev, når du skal købe den næste kop kaffe, og undgå hele tiden at unde dig selv små fristelser i hverdagen. Det løber nemlig op til forholdsvis store beløb, der gør det sværere at unde sig god mad og nok penge til både el og husleje hver måned.

Find alternativer til SU-lån

Der er ikke alle der har mulighed for at arbejde ved siden af studierne. Nogle studier fylder bare mere end andre, og der kan være svært at få plads til et studiejob oveni.

Nogle gange har man bare brug for at supplere med lidt ekstra, og selv om SU-lån har en gunstig rente, så findes der også andre alternativer. Det er en god ide at sætte sig ind i hvilke lånealternativer der findes og sammenligne flere forskellige lån. Man skal selvfølgelig være meget forsigtig med at optage diverse lån, men så længe du opfylder de vilkår der er, så er det op til dig om du vil tage et lån. Man skal dog være meget forsigtig med at optage lån for at dække gæld, og tænke sig godt om, hvorvidt man kan betale tilbage lånet i henhold til låneaftalen.

Når det er sagt, så findes der et utal lån at vælge mellem, så man kan finde den løsning der passer til ens behov. På pengeinfo.dk kan du læse mere om forskellige lån, og hvilke vilkår der gælder for onlinelån i Danmark.  

Sæt op et budget du kan overholde

Selv om du har taget et lån der giver lidt ekstra rum i dit budget, så er det vigtigt at du sætter op et budget du rent faktisk kan overholde. Husk at inkludere et eventuelt lån i dit budget, så du ved at du kan betale det tilbage som aftalt.

Det nytter jo ikke noget at sætte op et budget, som du ikke kan overholde, og som måske fører til mere lån- og kreditkortgæld, end det der er nødvendigt. Et godt budget giver plads til opsparing, nedbetaling af gæld, nødvendige ting og hygge. Så er du sikker på at du kan få din SU til at række lidt længere.