Er du på vej til at skulle vælge uddannelse?

Er du på vej til at skulle vælge uddannelse?

Du har sikkert allerede gjort dig mange tanker om, hvilken vej du skal gå, og du har måske også en idé om præcis, hvad det skal føre til, men det vil være en god idé at holde mulighederne åbne, hvis du stadig er usikker, og måske vil prøve noget ikke mange andre vælger - det er særligt muligt i en stor by som København.


Tænk på hvilken vej du skal gå, hvis du har en interesse for biler, hvilket der er mange der har. Skal du handle med biler, skal du producere biler, skal du reparere biler, eller skal du være autoophugger?


Hvis du bestemmer dig for at være autoophugger, så vil det uddannelsesmæssigt være rigtigt fornuftigt at vælge bilmekanikeruddannelsen, fordi det giver dig den basisviden, du skal bruge for at få succes.


Der er ingen tvivl om, at det er en branche, hvor der kan tjenes penge, hvis du er dygtig, og samtidig gøre noget for andre, der leder efter dele, samtidig med at du får lejlighed til at dyrke din interesse for biler i praksis.


Hvad laver en autoophugger så?


Jamen autoophug dækker over en del forskellige ting - blandt andet at skrotbiler bliver bortskaffet med respekt for miljøet, hvor det for det første virker logisk, at genbrug af dele er godt for miljøet, frem for at smide dem væk. For det andet giver det mere mening, at du køber genbrugte varer lokalt, i stedet for at bestille hjem fra udlandet, som mange dele bliver.


Tænk på at der bliver brugt meget mere brændstof til at fragte udenlandske varer til landet, end der gør, hvis du spiser lokalt producerede varer - det samme gælder for bildele.


Så det er både godt for din pengepung og for miljøet at købe brugte dele.


Derfor skal du vide noget om de biler, du håndterer, hvad kan genbruges, og sælges til andre bilejere med samme mærke bil, hvad skal bortskaffes, og hvordan skal det ske.


Skrotbiler er dermed en ren skattekiste, når det kommer til at finde dele, du ikke kan få andre steder, og hvorfor ikke prøve lykken, hvis du bor i København.


Hvordan tjener ophuggeren penge?


Blandt andet ved at sælge dele naturligvis, men hvor kommer bilerne så fra? Jamen de kommer typisk fra forsikringsselskaberne, hvis de vurderer, at det ikke kan betale sig at reparere en bil og kalder den for totalskadet.


Selv om en bil er totalskadet, og dermed er en skrotbil, så er der stadig en masse dele, der kan bruges - det er bare forsikringsselskabet, der ikke kan bruge dem.


Hvis du tager en bil, der måske er 5-10 år gammel, hvor du står og mangler dele, så kan det være en rigtig god idé at købe brugte dele, for hvis nu delene kommer fra en bil, der kun er 3 år gammel, så vil delene, der sælges, stadig være nyere end bilen, og væsentligt billigere end tilsvarende nye dele.


Autoophuggeren er din ven når du skal renovere din favoritbil


Hvis du allerede nu elsker biler, og fifler med en hvor det kan være svært eller dyrt at skaffe dele, fordi den enten er for gammel eller en klassiker, så er dit bedste bud en ophugger, selv om du også her skal være heldig for at finde den specifikke del.


Men det kan også være ophuggeren kan finde delen til dig, hvor den måske så skal hjem et andet sted fra.


Autoophug er et samfundsvigtigt stykke arbejde, og hvis du vil se nærmere på sagen selv, så kan du gå ind på https://avedoreautoophug.dk/, hvor du selv kan få syn for sagen.


Et er sikkert, der vil altid være noget at lave for en autoophugger.