Er du flyttet for nylig – trænger stedet til en kærlig hånd?

Er du flyttet for nylig – trænger stedet til en kærlig hånd?

Annonce

Er du flyttet i andelsbolig eller måske endda ejerlejlighed og trænger dit nye sted til en kærlig hånd? Der kan måske endda være tale om et forældrekøb, hvor du blot lejer stedet, men mon ikke du som lejer og barn, bliver en del af renoveringen og istandsættelsen.

 

Design er basen

Det er altid spændende at stå med en helt ny og tom lejlighed i hænderne. Der er lige pludselig mange muligheder og løsninger, og man har som ejer frit spil. Ønsker du at renovere? Få et nyt køkken, nyt gulv, male eller sætte en væg op? Der er mange ting der kan gøres og det er derfor altid en fordel, at have alle overvejelserne på plads inden alle papkasserne og møblerne bliver indrykket.

Der kan være frustrerende, hvis man ikke kan få indretningen til at spille, som man gerne vil have det. Det gælder om at spille kreativiteten løs og dekorere rummene efter ens mavefornemmelse, men når man ikke kan få lov til dette f.eks. grundet pladsmangel, skal der alternative midler til. Det er vigtigt at tage sig god tid til at indrette sit hjem, så alt er udnyttet bedst muligt. Når du har fået flyttet alle dine møbler og ting ind i dit nye hjem, gælder det om at være tålmodig, når dit nye hjem skal indrettes. Det kan godt tage tid at finde ud af, hvor de forskellige møbler skal stå.

Det kan derfor til tider være en god ide, at opsøge hjælp eller søge efter inspiration og ideer inden. Men tålmodighed er kernen. Kig eventuelt på en side som Quinde, der har en masse artikler der særligt er vejledende for udflyttere og designideer. Selvom man gerne vil have det til at være perfekt, er der mange der stadigvæk ikke er helt tilfredse efter år, samme sted. Vær ikke fortvivlet, hvis det er nødvendigt, at du flytter lidt rundt på møblerbe de førstee uger, for at finde de bedste placeringerne til mine møbler. Hvis du har mange nips ting kan det også være at du skal flytte lidt rundt på dem til at starte med, for at du får indrettet dig godt i dit nye hjem.

 

Pris eller kvalitet?  

Hvad skal der så bruges? Er vi ude i, at der skal laves et helt nyt køkken eller toilet? Selvom man ofte har en masse ting med hjemmefra og sit tidligere sted, så ønsker man i nogle tilfælde en ny start eller så passer møblerne bare slet ikke ind i det nye hjem. Det er både spædende og super energikrævende at flytte.

Det er her, hvor man går ind og overvejer om man skal investere billigt eller i holdbart kvalitet. Er der tale om ting du skal have med dig hele livet eller måske endda et hjem, du har planer om at blive længe i. Visse ting bliver fastgjort til ejendommen og det vil forringe i aller højeste grad, hvis man fjerner køkkenet inden udflytning, til den tid.

Det kan være en fordel, som med designideerne, at kigge på forskellige tests af de produkter du renger med at ville investere i, f.eks. test af opvaskemaskiner. Hvilke er i højeste kvalitet?, hvilke er bedst til prisen? osv. Det er et stort plus for mange unge mennesker, der er blevet vandt til luksusen hjemme hos mor og far, at der er en vaskemaskine eller opvaskemaskine i køkken eller gennerelt til rådighed. På den måde er det også ofte nemmere at holde øje med ens forbrug, sammenlignet med en opvask i hånden.

 

Hvilke værktøjer skal bruges?

De fleste unge har familie man kan låne de fleste værktøjer af, men det er ikke sådan i alle tilfælde. Derfor skal der til tider investeret i redskaber, hvilket også er fint nok, for så ligger man selv inde med dem, til andet fremtidigt brug.

Det er selvfølgeligt et spørgsmål om, om der er tale om et gør-det-selv projekt eller en bestilling af et par håndværkere. Alt efter dette skal man overveje om det herefter er nok med de små, ikke altid super funktionelle, værktøjer der kommer med dit saml-selv møbel fra IKEA. Hvis der f.eks. skal males, er der en stor chance for, at de professionelle håndværkere du bestiller benytter sig af redskaber, som blandt andet kunne være fra firmaet Alulock. Det er en virksomhed, der sælger alt fra stiger, arbejdsplatforme og alukasser, eller andet, som er relevante for netop dit projekt.

Men husk, spild ikke penge på dyre maskiner, du kun bruger en enkelt gang. Overvej hvad du skal lægge i værktøjskassen for at klare de mest gængse gør-det-selv opgaver, og hvilket værktøj du ikke behøver. Det er relevant for alle, at have en skruemaskine, en hammer, diverse måleinstrumenter og en sav i en eller anden afskyggelse. Tilgengæld kan du undvære rundsav, store multiværktøjer eller en overfræser. Så brug din sunde fornuft, for selvom det sikkert kunne være fedt at eje, så har se færeste plads eller brug for sådan en maskine tilstrækkeligt mange gange, så det kan betale sig.