En million danskere ramt af topskat!

En million danskere ramt af topskat!

De nyeste tal fra Skatteministeriet viser at 1.010.000 danskere er havnet i det segment, der betyder at de skal betale topskat - den højeste skat i Danmark.

Normalt så bør man som studerende ikke bekymre sig om skat og fremtidens lønseddel - man bør først og fremmest fokusere på at uddanne sig til det man brænder for!

Men de nyeste tal fra Skatteministeriet betyder, at selv som studerende skal man være opmærksom på at man i fremtiden med stor sandsynlighed bliver ramt af topskat. Tallene viser at over én million danskere nu betaler den forhadte topskat - det svarer til 44 % af alle fuldtidsbeskæftigede danskere.

Topskat betyder at du som lønmodtager skal aflevere cirka 60 % af din sidste tjente krone til staten - det varierer dog og er relativt til din faktiske indkomst, eftersom den danske skattemodel er progressiv (dvs. jo mere du tjener, jo mere betaler du i skat).

Økonomisk Vismand Jan Rose Skaksen har følgende kommentar:

"Hvor mange, der betaler topskat, er i høj grad et politisk valg. Det er dog givet, at i forhold til andre lande er det en usædvanlig stor andel af de beskæftigede, der betaler den øverste skat i Danmark - og niveauet af skatten er meget højt."

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi her på StudenterGuiden.dk er modstander af topskatten, og helst ser den afskaffet så hurtigt som muligt - hvilket dog ikke er realistisk i vores politiske sfære for tiden.

Vi mener at topskatten klart er med til at forringe danskernes motivation til at arbejde og dermed mindske den økonomiske vækst i samfundet. Vi mener at en dansk skattemodel bør tilgodese alle samfundsgrupper - rige som fattige. Hvis man arbejder hårdt, så skal man også belønnes og ikke straffes med en høj skat. Topskatten bliver ikke for ingenting også omtalt som misundelses-skatten.

Kilde: Ekstra Bladet