En guide til mere bæredygtighed som studerende

En guide til mere bæredygtighed som studerende

Måske går du op i bæredygtighed, eller ønsker at blive bedre til det. Du har måske endda deltaget i Friday’s for Future et par gange, eller ønsker generelt at gøre en forskel i din hverdag. Især som studerende kan det være svært at leve bæredygtigt, da budgettet er stramt. Du kan dog stadig gøre din del for miljøet, og derfor har vi samlet en let guide, hvormed du kan optimere eller indlede din bæredygtige livsstil, selvom pengene ikke er mange. 


 


De små ting gør forskellen 


Du er ude at handle og føler, at der ligger alt for meget plastik rundt omkring? Er du træt af at købe en ny bærepose gang på gang? Så er det på tide, at du investerer i en mulepose. Muleposer behøver ikke at være kedelige og grimme, og de er forlængst blevet et flot accessoire. Du kan sætte dit eget præg på din mulepose, idet du designer en mulepose med logo, som både aflaster miljøet og dine hænder, når du skal bære varer hjem fra indkøbet. 


Udover en investering i en mulepose, kan du med fordel investere i en god cykel. Den behøver nemlig slet ikke at være dyr: Hvis du køber cyklen brugt, sparer du mange penge, og du kan roligt lade den stå foran døren, uden at frygte, at den bliver stjålet. Med cykelture skåner du, som bekendt, miljøet en hel del. Derudover er du meget mere fleksibel, når du skal hjem fra byen.


 


Vend din livsstil bare lidt 


Du behøver ikke at ændre hele dit liv 180 grader, for at sætte dit præg på klimabevægelsen. En ting, som virkelig rykker er, når du køber en del af dine ting brugt. Hertil findes der et hav af sider, som sælger brugt tøj, brugte sko, brugte møbler, og alt det, som du kunne drømme om. Som studerende er det en klar win-win situation: Du sparer penge, samtidig med, at du er med på moden og får alt det, som du gerne vil have. Jagten efter brugte ting behøver nemlig slet ikke at være anstrengende. Tag din roommate under armen, og tag en tur på loppemarkeder i din by. I bliver overrasket over, hvor mange smukke og spændende ting i kan finde rundt omkring. 


Er du den kreative type, kan du sagtens upcycle dit klædeskab eller dit gamle skrivebord. På den måde opnår du en vis originalitet, og du kan være stensikker på, at dine studiekammerater vil spørge dig, hvor din nye skjorte er fra. Med dette lille tiltag dykker du ned i et nyt univers, samtidig med, at du skåner miljøet.