Die kleine bierstube

Die kleine bierstube

Der ligger et stykke af Tyskland lige midt i Århus og det hedder Die kleine bierstube.

Die kleine bierstube er en tysk ølstuge, der både serverer lækre, tyske retter mad og en række tyske øl. Stedet er inspireret af Bayern pg her spiser man bl.a. rugbrød med pølse, saltkringler med friskost, hvide pølser med sød sennep og brezel samt en række andre pølse -og skinkeretter. Øm aftenen drikkes der tyske øl til typisk tyske slagere. Dette sætter gang i festen, specielt om fredagen og lørdagen, hvor der er rigtig godt gang i den, og folk danser på livet løs. Aftensmad kan købes på Die kleine bierstube mellem 17.00 og 20.00 og frokost mellem 12.00 og 20.00. Tip: Der er mulighed for at spille dart og quiz spil på Die kleine bierstube.


Die kleine bierstubes egen beskrivelse


Die kleine Bierstube er en hyggelig krostue for dig, der ikke vil nøjes med at drikke din øl, men synes, at en god og velskænket øl også bør nydes – og som værdsætter at nyde den et sted, hvor det er rigtig rart at komme.

I hjertet af Aarhus ligger dette stemningsfulde værtshus. Die kleine Bierstube forener traditionel tysk ølkultur med typisk dansk hygge. Et fast sortiment af udsøgt fadøl fra kendte og mindre kendte bryggerier suppleres løbende med udvalgte ølsorter til årstiden og andre tyske specialiteter til ganen.

På die kleine Bierstube serveres først og fremmest øl, der er brygget efter det tyske Reinheitsgebot fra 1516. I krostuen er øllet imidlertid ikke alene en smagsoplevelse – det er også en helhedsoplevelse, hvor der er kælet for detaljerne. Musikken er tysk, betjeningen foregår i lederhosen eller dirndl (den klassiske bayerske kjoledragt), og der serveres både indenfor og udenfor i den lille gårdhave.


Fra studerende og håndværkere til forretningsfolk og pensionister, og over en skummende fadøl er aldersforskelle og beskæftigelse ikke af betydning. Nogle kommer for at puste lidt ud efter dagens øvrige gøremål, andre trænger bare til godt selskab og god stemning. En øl kan godt smage efter to øl, og to gode fadøl kan godt smage efter flere gode fadøl, men når rammerne er hyggelige og imødekommende, sidder smilet jo også gerne lidt løsere.

Du kan finde dit eget hjørne, hvis du vil læstl_files/bierstube/content/freistaat.jpge dagens avis, falde lidt i staver over en god øloplevelse eller snakke uforstyrret med en god ven eller veninde. Du kan finde dig et godt bord til dig og dine venner og tage et spil dart eller et slag terninger. Og du kan sætte dig ved baren, hvis du gerne vil være lidt i centrum eller har lyst til en sludder.

Slå et smut forbi og smag selv, hvordan autenisk miljø og godt humør gør en forskel. Hold øje med hjemmesiden www.kleine-bierstube.dk, hvor festlige arrangementer annonceres året rundt – fra livemusik, temafester og fodbold på storskærm til quizaftener, ølsmagning og den store Oktoberfest. Der er åbent alle dage undtagen søndag, og hver onsdag er der Stammtisch, hvor der også serveres et godt måltid mad. Du behøver ikke være tysker for at føle dig velkommen – du skal bare kunne li‘ tysk øl.