Dette bør du overveje inden du køber en ny computer

Dette bør du overveje inden du køber en ny computer

At købe en ny computer er faktisk en stor beslutning – det er en normalvis en investering, som du skal leve med i en del år. En computer er noget af det, som vi danskere bruger mest hver dag – manges arbejde består af at arbejde på en computer. Computeren har altså stor indflydelse på vores hverdag, i form af bl.a. arbejde, men også i form af underholdning, såsom spil og film. Inden man køber en computer, er der flere ting, man bør overveje.


 


Skal det være en bærbar eller en stationær?


En bærbar er væsentlig nemmere at flytte på, og er perfekt, hvis du pendler meget, eller har brug for din computer i skolen. Det man typisk vil bruge en skolecomputer til, kræver ikke så meget – det kan eksempelvis være Facebook, eller anden lettere brug, eksempelvis sociale medier og små webbaserede spil.
En stationær derimod, er der du får mest ydelse for dine penge. Det er eksempelvis dyrere at købe små grafikkort, som kan det samme som store grafikkort, som der kun er plads til i en stationær – og dermed vil prisen på en bærbar også være højere, end på en stationær, selvom de reelt set kan det samme. Computere behøves dog ikke være dyre – hvad med en god og billig Lenovo?


Arbejder du meget hjemmefra, og du har store krav, bør du under alle omstændigheder købe en stationær – eksempelvis hvis du er grafiker.
Du bør altså gøre op med dig selv – skal jeg flytte meget på min computer, eller skal den blive stående et sted?

Tænk over dit behov


Hvad skal du bruge den til – skal du lave skolearbejde på den, eller skal du arbejde med tung grafik, eller spille krævende computerspil?
Kan du sige ”ja” udelukkende til den første, bør du købe en bærbar. Skolearbejde vil normalvis laves primært i skolen, og derfor har du behov for noget, der er let flytbart. Kan du derimod sige ”ja” til de 2 sidste punkter, bør du vælge en stationær. Husk dog på, at du får mere for pengene ved en stationær, så overvej, om du ikke godt kunne komme til at spille spil på den.


 


Råd til SSD? Så køb en


Du bør i næsten alle tilfælde vælge en SSD, fremfor en HDD. SSD er en forkortelse for Solid State Drive, og er også en lagerpladsenhed. En SSD har dog nogle andre arbejdsmetoder – og det gør den afsindigt meget hurtigere, end en HDD. En SSD larmer heller ikke nær så meget som en HDD, og bliver heller ikke nær så varm. En SSD er dog normalvis dyrere end en almindelig HDD, men har du råd til en SSD, og mulighed for at opgradere til en, så bør du gøre det. Det vil du alt andet lige få en meget bedre computeroplevelse med.