Det skal du være opmærksom på, inden du optager et lån som studerende

Det skal du være opmærksom på, inden du optager et lån som studerende 


Dette indhold er sponsoreret.


 


Er du studerende, og har du adskillige gange prøvet at leve på et stramt budget, og har pengene til fornøjelser ofte været få? Som studerende kan det være svært at få en SU til at række - både til fornøjelser, men også til nødvendige ting. Længtes du efter at komme på en velfortjent ferie, er din computer gået i stykker eller er dine møbler ved at være slidt op? Et lån kan være en løsning til at få råd til alle de ting, en SU ikke rækker til. Undersøg markedet for lån og muligheder og find derefter det billigste lån, der passer til din privatøkonomi som studerende. Har du aldrig optaget et lån, og er du interesseret i at lære mere om, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med et lån, så læs med her.


Formålet med lånet


Inden du beslutter dig for at optage et lån, er det en god ide at overveje, hvad lånet skal bruges til. Der findes forskellige lån, alt efter om du skal låne penge til nye møbler, en computer eller noget helt tredje, og de forskellige lån har både forskellige løbetider, månedlige ydelser, ÅOP og løbetid, og du skal være opmærksom på det hele, inden du optager et lån.


Dan dig et overblik over din privatøkonomi


Det er vigtigt, at du danner dig et overblik over din privatøkonomi, når du fundet ud af, hvad formålet med lånet er, og før du kan finde ud af, hvilket lån der er det bedste for dig. Find ud af, hvor mange penge du hver måned kan undvære til den månedlige ydelse, så du er sikker på, at du kan overholde låneaftalen. Du skal betale den månedlige ydelse i en begrænset periode, og det er derfor vigtigt, at du ikke presser din privatøkonomi for meget - især hvis du er på SU og derfor lever på begrænsede midler. Der skal nemlig stadig være råd til leveomkostninger, men også uforudsete udgifter. Dit maksimale rådighedsbeløb, der er beløbet du får, når du fratrukket leveomkostninger og uforudsete udgifter, vil give dig en ide om, hvilket lån du kan optage, uden at det bliver for dyrt for dig.


Sammenlign lån


En sammenligningstjeneste som tjek-laan.dk kan give dig et overblik over de forskellige lån og udbydere, og kan være en stor hjælp til studerende, der skal optage et lån for måske første gang. Det kan nemlig være svært at finde rundt i de forskellige muligheder, men ved hjælp fra en sammenligningstjeneste får du mulighed for at finde det lån, der passer bedst til din økonomi, din hverdag og din økonomiske situation. Især din økonomiske situation har betydning for, hvilken låneaftale du kan få, og hvor mange penge du kan låne. Når du optager et lån, følger der automatisk en månedlig ydelse med, hvilket er måden, du betaler lånet tilbage. Det er derfor meget vigtigt, at du er sikker på, at din privatøkonomi hver måned kan holde til den månedlige ydelse.