Det skal du være opmærksom på i forhold til sms lån

Det skal du være opmærksom på i forhold til sms lån

Du bør være forsigtig med at tage et sms lån, men har du alligevel brug for et, er det en god ide at bruge en sammenligningsside på nettet, så du kan få det billigste lån.

Sms lån bliver kritiseret af flere eksperter, fordi det simpelthen er for nemt at låne penge. Eksperterne frygter, at det kan lede især unge mennesker ud i en bundløs gæld. Derudover er det ofte lån med høje årlige omkostninger. Det der kaldes ÅOP.

Som studerende har du ikke råd til at betale en masse penge til renter og gebyrer på et lån, og det er derfor altid en god ide at være forsigtig med at tage et lån. Hvis du overvejer at tage et sms lån, bør du altid bruge et af de sammenligningssites på nettet, hvor du kan se ÅOP og andre oplysninger for de forskellige typer af sms lån.

Hvornår bør du tage et sms lån?

Generelt er det altid en god ide at spare op til de ting, du gerne vil købe, men der kan være situationer, hvor det er praktisk at kunne tage et sms lån.

Den største ulempe ved sms lån er, at de skal betales helt og fuldt tilbage i løbet af kun 30 dage. Derfor er det vigtigt, at du aldrig låner mere, end du har plads til i privatøkonomien til at betale tilbage måneden efter. Elles ender du meget nemt i en gældsspiral, hvor især renter og gebyrer udhuler din økonomi

Men hvis du f.eks. skal på ferie, men dine feriepenge først går ind måneden efter, giver et sms lån mulighed for at holde ferie med god samvittighed og uden at overtrække bankkontoen: Du ved jo at du får feriepengene til at betale lånet tilbage med.