Det skal du spise, når du læser til eksamen

Det skal du spise, når du læser til eksamen

Annonce:


Januar måned er ofte fyldt med eksamenspres, og det kan være svært at finde tid til det sunde måltid, når pizzamanden er et klik væk. Vi har alle forskellige måder, hvorpå vi tackler den nervøse sitren og de søvnløse nætter. Noget, der måske kan hjælpe dig i din jagt på den ultimative karakter, er at sørge for, at din krop får de rigtige vitaminer og mineraler. Lad os se på nogle af de fødevarer, der får de små grå til at danse.


Fisk med masser af fiskeolier 


Du har nok hørt, at Omega 3 er godt for hjernen. Det får vi bedst ved at spise fede fisk. Det kan være makrel, laks, tun eller sild. En øget koncentration af Omega 3 fedtsyrer i hjernen viser, at blodgennemstrømningen til hjernen forbedres. Det kan dermed også øge hjernefunktionen og give en fordel, når du læser til eksamen. Hvis du er veganer eller vegetar kan du i stedet spise sojabønner, nødder eller hørfrø, da de også indeholder store koncentrationer af Omega 3. 


Hvis du ikke kan lide smagen af fisk, kan du benytte dig af et Omega 3 kosttilskud i stedet: https://bedstekosttilskud.dk/. Det giver dig helt de samme fordele, når du læser til eksamen. 


Fuldkorn skaber guldkorn


Start dagen med at spise noget fuldkornsknækbrød eller en god fuldkornsbolle. Ved at spise fuldkorn i stedet for de “normale” produkter udløses sukkeret til dine blodbaner langsommere.  Det sørger for, at du forbliver koncentreret i længere tid ad gangen. Når du engang skal spise frokost, så sørg for at spise noget rugbrød, der kan genopfylde dine depoter. 


Mørk chokolade


Hvis du kan mærke, at energien falder og det er svært at hive dig selv op igen, så prøv at give din krop et skud energi med noget mørk chokolade. Den høje mængde af kakao, der er i mørk chokolade, har vist at have en sundhedsfremmende effekt, der både booster hjernen og hukommelsen. Du kan læse mere om det lige her: https://videnskab.dk/krop-sundhed/chokolade-booster-hjernen-og-hukommelsenBroccoli


Det er måske ikke alle, der er lige glade for den grønne broccolibuket, men det vil din hjerne blive. Broccoli er med til at booste dit niveau af antioxidanter og beskytter dig mod cellestress. Dens høje mængde af cholin er endvidere med til at forbedre din hjernes ydeevne. 


Gurkemeje


Dette krydderi er ikke det mest benyttede i den danske madlavningskunst. Du har måske brugt det, når du skal give dine boller i karry lidt farve, eller bevæger dig ud i den indiske kogekunst, men gurkemejen kan bruges til meget mere. Krydderiet øger hjernefunktionen og ilttransporten gennem hele kroppen. Derudover udskiller gurkemeje-hormoner, som er med til at nedbringe stress og følelsesmæssige udsving. 


Tomater


Det kan være svært at få lækker mad, når du er på SU, men en af de retter, som er billig og smager fantastisk, er spaghetti bolognese. Den er ikke bare god for pengepungen, men også for din hjerne. Den primære ingrediens er nemlig en af de bedste former for hjernemad. Tomaten indeholder lycopen, som genopbygger hjerneceller og forhindrer deres nedbrydelse. Tomaten får ikke bare din bolognese til at smage fantastisk, men forbedrer også din hukommelse og din evne til at løse hverdagsproblemer. 


Jeg håber, at det kan hjælpe dig med din eksamenslæsning og at du vil opleve en fornyet energi. Held og lykke ved det grønne bord!