Dét skal du huske, når du flytter hjemmefra

Dét skal du huske, når du flytter hjemmefra

Annonce

For studerende på de danske videregående uddannelser kan det være svært at være 100% forberedt på, at man skal flytte hjemmefra og forlade mors trygge rammer med masser af mad og altid rene lagner. Men samtidig med at det kan være lidt skræmmende, er det også superspændende at skulle flytte ud for sig selv med uvante omgivelser, ansvar og en hyggelig indretningsopgave i vente.

Læs med videre og få nogle råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt på at skulle flytte hjemmefra.

 

Husk basisartikler til hverdagsbrug

Nogle af de ting, man ofte glemmer, når man pludselig står og skal flytte ind i en ny bolig, er basisartikler såsom fx håndklæder, sæbe, opvaskebørste osv. Det er ting, man altid har brug for, men som man med garanti ikke lige står og tænker på, når man er på vej ud ad døren fra de vante omgivelser hos mor og far. Og det er virkelig irriterende, når man står i den nye lejlighed og mangler det, man bare skal bruge. Men forglemmelsen er ikke så stor, at man ikke sagtens kan komme helt udenom problematikken. For med en online huskeliste bliver man mindet om, hvad man mangler at købe ind til sin nye lejlighed, og det kan faktisk være en ret stor hjælp, da man oftehar ret meget om ørerne i forbindelse med en flytning.

 

Glem ikke forsikringerne - det kan blive dyrt

En af de ting, man enten glemmer eller med vilje undlader at købe, er forsikringer. Men selvom det selvfølgelig er billigere ikke at have nogen forsikring, er det så også ærgerligt, hvis man pludselig en dag står i en situation, hvor cyklen er blevet stjålet, eller man har været udsat for indbrud. For selvom det er usandsynligt, er pengene ”well spent”, hvis det skulle ske. Det kan i hvert fald godt blive ret dyrt, hvis man ikke har en indboforsikring, og man på universitetet får stjålet sin cykel for anden gang. Så bør man i hvert fald lige revurdere, om ikke forsikringen er tjent hjem allerede.

Men der findes mange studievenlige løsninger, der ikke inkluderer tårnhøje gager og uoverskuelige selvrisikosatser, men som er lavet specielt til de fattige studerende, der måske som alternativ havde valgt slet ikke at tegne nogen forsikring overhovedet. I langt de fleste tilfælde tilbydes disse studieforsikringer af de tilknyttede fagforeninger, der i samarbejde med et forsikringsselskab har lavet nogle løsninger, hvor adgangskravet er, at man skal være indskrevet på en videregående uddannelse. Og hvis det ikke er tilfældet, kan man altid forhøre sig hos en forsikringsmægler. For uanset hvor man har forsikring, kan man med garanti få en løsning, der er egnet specielt godt til studerende.

Hav disse ting in mente. Download en digital tjekliste, og undersøg mulighederne for tegning af forsikring. Så er du godt kørende og klar til at flytte hjemmefra.