Det er svært at skrive en ansøgning

Det er svært at skrive en ansøgning

Opbygningen på CV’er og ansøgninger kan være svær og mange oplever at få negativt svar fra potentielle arbejdsgivere grundet ansøgninger som er teksttunge, lange og ikke læsevenlige. I en iver på at vise hvad man kan, kommer man nemt til at skrive for meget uden at fokusere på opstilling, layout og overskrifter.

Det er virkelig ærgerligt, hvis man søger drømmejobbet og man besidder de kompetencer virksomheden søger.

 

Den her artikel er for dig, hvis du kan nikke genkendende til noget af overstående. Det er et velkendt problem som mange har - du er derfor ikke er alene.


Vi ved det er svært

Mange jobsøgende, herunder nyuddannede, kan have svært ved at sætte ord på deres kompetencer, særligt på en enkelt A4-side. Ansøgninger og Cv’er bliver for lange, kludrede og dårligt opstillet. Det er derfor vigtigt, at der er en klar struktur på ansøgning og CV og her er der rigtig god hjælp at få.

Platformen Candeno har eksempelvis software der kan hjælpe brugere med at bygge CV og ansøgning. Her er der styr på layout og de kan sågar hjælp med tekstforfatning og korrekturlæsning. Det er et virkelig godt værktøj, som virkelig kan styrke din position. Hele 84% af deres brugere bliver inviteret til jobsamtale indenfor 30 dage, så de har utvivlsomt styr på hvad de laver. Et hurtigt kig på Candenos Trustpilotside viser også, at deres kunder er tilfredse med deres platform og services. Der er blandt andet end bruger der skriver: ” Supergod platform. Fik løftet både mine ansøgninger og CV[...]”

Det er altså nemt at anbefale en service som Candeno! Du kan endda oprette en gratis bruger og læse mere om dem her: www.candeno.com.

Hvad skal en god ansøgning indeholde?

Den gode ansøgning starter allerede med en god og fængende overskrift. Virksomheder modtager mange ansøgninger, de skal derfor hurtigt danne sig et overblik. Her kan en god overskrift give et skub i den rigtige retning og sætte en foran andre ansøgere.

Herefter, er det vigtigt at du hurtigt præsenterer dig selv og beskriver din motivation for jobbet og hvorfor du er den perfekte kandidat til stillingen og virksomheden. Det skal danne fundamentet for det næste afsnit i ansøgningen, som din faglighed og kompetencer.

Her skal der nemlig sættes ord på kompetencer og hvordan de kommer i spil i virksomheden – altså hvordan man matcher de kompetencer som virksomheden søger. Det her er noget af det sværeste, hvorfor at have en professionel sparringspartner kan være særligt vigtigt.

Husk at runde venligt af og gør dem opmærksomme på at du ser frem til at høre fra dem. Det er vigtigt at der korrektur læses og navne m.m. er tjekket.

Det skal nok gå!

Ovenstående råd kan hjælpe en godt på vej til drømmejobbet.  Slutteligt, er det kun at sige held og lykke med jobsøgningen!