Derfor bør du have en a-kasse som studerende

Der er rigtig mange studerende, der hverken er eller har intentioner om at blive medlem af en a-kasse. Det er en skam, da der er mange fordele ved at melde dig ind i en relevant a-kasse allerede som studerende. Hvis du er én af de mange danske studerende fra hele landet, der endnu ikke har meldt dig ind i en a-kasse og endda også er af den opfattelse, at det ikke kan betale sig, så vil du - med garanti - komme på andre tanker i denne forbindelse, når du har læst denne artikel.

Du kan få gratis medlemskab hos diverse a-kasser

Der findes en række danske a-kasser, der giver studerende mulighed for at blive gratis medlem af deres a-kasse. Det er naturligvis også ensbetydende med, at det ikke kommer til at koste dig noget, at blive medlem af en sådan a-kasse, hvis blot du er under uddannelse - og da det ikke koster dig noget, så skal der naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at der ikke er nogen grund til ikke at melde dig ind i en a-kasse. Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at vælge en a-kasse studerende, der er gratis at være medlem af, når du studerer.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der vil være en række betingelser, du skal opfylde, hvis du skal have adgang til et gratis medlemskab af en a-kasse som studerende, hvilket du kan læse mere om nedenfor:

  • Du skal være studerende på en uddannelse, der har en varighed, der lyder på mindst 1,5 år, hvilket er svarende til 90 ECTS-point.
  • For at få ret til dagpenge efter uddannelse stilles der krav til, at du har bopæl og ophold i Danmark ved uddannelsens start og naturligvis også endt uddannelse.
  • Loven dikterer dog, at der kun kan gives gratis medlemskab (fritagelse for kontingent) i ét år af gangen i en periode, der sammenlagt strækker sig over 5 år. Derfor skal der også søges om kontingentfritagelse hvert år.
  • Fritagelsen for kontingent ophører, når din uddannelse afsluttes, hvis du vælger at droppe ud eller når du fylder 30 år.
  • Det er ikke tilladt at modtage anden offentlig forsørgelse ved siden af kontingentfritagelse - det tæller både pension, revalidering, kontanthjælp m.v.
  • Bruttoindtægt fra beskæftigelse, SU, SVU eller lignende må ikke overstige de maksimale dagpenge for det år, du har fået gratis studiemedlemskab, da der ellers ikke er mulighed for at fritagelse for kontingent.

A-kassemedlemskab som studerende giver andre fordele

Det skal naturligvis også nævnes, at du kan få andre fordele ved at være studerende og samtidig melde dig ind i en a-kasse. Det er naturligvis også ensbetydende med, at der også er andre grunde til at skulle melde dig ind i en a-kasse, selvom du fortsat blot er studerende. Mange steder kan det blandt andet give dig rabat på forsikringer, mens du også får mulighed for at få adgang til diverse kurser, møder, foredrag og meget andet. Dertil gives der oftest også mange forskellige typer af medlemskabsrabatter for studerende medlemmer af diverse danske a-kasser.