Der er råd at hente, hvis du har pladsmangel

Der er råd at hente, hvis du har pladsmangel

Du har endelig fået din længe ventede studiebolig/lejlighed, og er ovenud lykkelig. Du skal endelig flytte ind. Du tænker på alle de åbne døre af muligheder, som byder sig, nu hvor du skal bo i din studieby.
Der er dog lige nogle ting, du skal ordne først: dine ting skal placeres, og der skal indrettes.
Det er de færreste unge studerende, som bor i en stor luksus bolig, så de fleste af os må nøjes med lidt færre kvadratmeter. Dit hjem er måske småt, men med disse tips og tricks, kan du få skabt mere plads i din bolig.Hvide vægge
Med hvide vægge ser dit hjem mere rydeligt og luftigt ud. Den hvide farve ”åbner op” for rummet, og giver god lys til din lektielæsning. Er du den minimalistiske type, bør du undgå for meget opbevaring og pynt på væggene.

 

Opbevaring under sofa og seng
Er din bolig stor nok til en sofa, bør du måske overveje en sofa med opbevaringsmuligheder under. Det kunne fx være en sofa med låger under hynderne. Her vil du fx kunne finde plads til bl.a. duge, julepynt og sengetøj.
Hvis du har plads under sengen, kan du let og elegant trille nogle gennemsigtige rullebokse ind under. Det er nemt at få ud og ind, og du kan benytte den store plads, der er at finde under din seng.
Planlægger du købe en ny seng, kan du evt. overveje at købe én med indbyggede skuffer.

 

Løsningen på skrå vægge
Har du skrå vægge? Mange har oplevet hvor træls, det kan være at have skrå vægge, da de fjerner muligheden for høje møbler. Pladsen skal dog ikke spildes, og så er det heldigt, at der er mulighed for at bygge skabe til under de skrå vægge. Både Silvan og IKEA har et stort udvalg af skabe og låger til studievenlige priser.

 

Et bord der klapper
IKEA er din ven, når det kommer til funktionalitet til billige penge. Uanset om du leder efter et spisebord eller et skrivebord, så er et klapbord en god måde at spare plads på. Har du brug for mere plads at sidde ved, kan bordet klappes op, og har du brug for mere plads til at gå rundt i, kan det klappes sammen.

 

Brug dine vægge
Dine vægge har et hav af opbevaringsmuligheder. Du kan vælge at bruge kasser, kurve, gallerilister, andre former for hylder m.m. – nogle bruger sågar spande. Kun fantasien sætter grænser. Er man lidt opfindsom, så kan man give sit hjem et helt personligt præg, og samtidig have funktionaliteten i top.
Det samme gælder i dit køkken. Monterer du skinner, kroge og andre små hylder på væggene er det meget nemmere at udnytte den lodrette plads. Der kan bl.a. hænge knive, pander og køkkenredskaber.  

 

Funktionalitet på altanen
Hvis du har en lille altan, bør du også her overveje, hvordan du bruger den mest praktisk, men samtidig får plads til lidt hygge. Noget af det vigtigste er nok, at du overvejer et tørrestativ eller en tørresnor. Det er bedre for tøjet at lufttørre, og du sparer desuden penge på, ikke at skulle hen og bruge en tørretumbler.
Du vil også gerne have et sted, hvor du kan sidde ude og nyde vejret. Køb et lille havebord, så du kan stille en kop kaffe, og lægge en bog. Overvej ikke mindst klapstole – de kan pakkes sammen, så du sparer så meget plads som muligt.