Den sidste hjælp inden studiestart

Den sidste hjælp inden studiestart

Selvom du endnu ikke har fået svar på din ansøgning, er der mange unge, der går og drømmer om at være blevet optaget på drømmestudiet til sommer. Om du har søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen, arkitektstudiet eller noget helt tredje, har du nogle måneders ventetid endnu, før du får svar. Og hvis du er en af de mange unge mennesker, der er heldig at skulle starte på studiet til september, kan det tænkes, at du lige skal have opfrisket et par ting, inden du starter på studiet. 

Måske har du holdt et eller flere sabbatår, som har betydet, at alt det du lærte på din ungdomsuddannelse, er blevet lagt lidt for langt væk. Eller også vil du bare gerne forberede dig endnu bedre til dit kommende studie. 

Sommerkurser

En af de måder du kan forberede dig på, er ved at deltage i nogle af de mange sommerkurser, der findes flere forskellige stedet i landet. Et af de kurser, du kan overveje at tage, er et kursus i adfærdsøkonomi, som er for både kvinder og mænd

Her får du et kursus på fem dage, hvor du skal lære mere om hvordan og hvorfor vi mennesker agerer, som vi gør. Derudover vil du også blive klogere på, hvad man kan gøre, når vi mennesker ikke tager det mest rationelle valg. Fem dage med masser af læring, hvor du for alvor kan blive klar til studiestart. 

Lidt for sprognørder

Hvis du er ikke er den type, der har lyst til at vide mere om menneskers gøren og laden, kan det være, at du bliver mere tiltrukket af et kursus, hvor du skal analysere sprogligt bevismateriale. Hvis det er noget for dig, findes der også et kursus, der passer til din smag. 

I løbet af tre dage bliver du klogere på, hvordan man analyserer sprogligt bevismateriale, som blandt andet kan være trusselsbreve, skjulte optagelser eller betvivlede testamenter.  Sammen med en række oplæg bliver du præsenteret for flere forskellige autentiske sager fra både Danmark og USA. Du får altså muligheden for at være en mindre sprogdetektiv i tre dage, sammen mere flere andre, der har præcis samme interesse for sproget som dig. 

Så hvis du endnu ikke ved, hvad du skal bruge slutningen af din sommerferie på, og har lyst til at forbedre dine evner, inden du eventuelt skal starte på studie i sensommeren, kan det være, at du skal overveje at kaste dig over et sommerkursus på et af landets universiteter.