Demonstrationer mod nedskæring på SU

Demonstrationer mod nedskæring på SU

Skattekommisionens forslag der vil skære Statens Uddannelsesstøtte ned fra seks til fire år, fik i fredags de studerende på Sociologisk Institut, der hører under Københanvs Universitet, til at starte en række punktvise demonstrationer.

I dag tager de studerende fra RUC over. I morgen forventes endnu en demonstration, men hvor de vil slå til, er ikke offentliggjort.
De punktvise demonstrationer er valgt, så politikerne kan se, at alle de studerende rundt om i landet støtter op om protesten, fortæller talsmand for de sociologistuderende på Københavns Universitet, Cecilie Rønnow Eskelund. Nye tal fra Danmarks Statistik støtter skattekommissionens forslag om at skære SU’en ned til fire år på de længerevarende uddannelser. De nye tal viser at studerende i 2009 har flere penge imellem hænderne, end de havde i 2000, skriver MetroXpress.
Som udeboende studerende er beløbet man får i SU pr. måned, steget fra kr. 3.907 til kr. 5.177, hvilket svarer til en stigning på mere end 32%. Leveomkostningerne for en almindelig dansker er i samme periode steget med 18%, viser forbrugerprisindekset, der følger prisen på alle varer og serviceydelser.

”værdien af en indkomst skal ses i forhold til, hvad man kan købe for den, og i den sammenhæng er der ingen tvivl om, at de studerende er blevet mere velhavende. De kan kort sagt købe flere og større varer og tjenesteydelser” siger ph.d. Hans Linderoth, forsker i prisudvikling ved handelshøjskolen i Århus.