De unge vil have designmøbler

De unge vil have designmøbler

Selvom man ofte fremsætter studielivet som værende en hård omgang, hvor ketchup, pasta og havregrød er en fast del ag kosten, så er der stadig drømme om luksus – som for flere og flere unge, bliver en realitet f.eks. med studiejob(s) eller lån i banken.

Det som står højeste på ønskelisten hos mange unge, er muligheden for at kunne indrette deres studielejligheden, som forælderen har finansieret, med designermøbler. Unge på såvel ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, har ønsket om at kunne indrette med f.eks. den populære Y-Stol fra Hans J. Wegner, som  i julen 2015, lå under en række danske juletræer.

Designmøbler i de unge år

Det er en forholdsvis ny trend, at man ser så mange designmøbler i boligerne hos unge, hvor IKEA for blot få år siden, var mere fremtrædende. Det er således en tendens, som pludselig har ramt Danmark, hvor det er ”in” at havde de helt rette mærker, ligesom man i mange år har set det med tøj.

Og det er på mange måder præcis ligesom med tøj, hvor det er bestemte mærker, som er populære, og dem man skal have for at være ”in”. Der er dog den forskel, at de designmøbler som er blevet møderne  - f.eks. stole fra Wegner, sofaer fra Mogensen – ofte koster meget mere, end et par bukser i den dyre ende.

Et pristjek fremviste således, at man i 2016 som minimum skulle slippe 2.499 for den populære Y-stol fra Hans J. Wegner, og 44.599 kr. for tremmesofaen fra Børge Mogensen.

Har lån en stigende betydning?

Spørgsmålet er, hvorledes unge studerende kan få råd til, at købe de populære designermøbler – og hertil kommer en række forklaringer. Stigningen i banklån, forbrugslån og studielån er stigende blandt danskere, og kan være en forklaring derpå. En stigningen i gavebeløb fra nærmeste familie, kan ligeså være en forklaring. En sidste forklaring kan være, at der slet ikke er så mange unge studerende som køber disse møbler, som man skulle tro ud fra blogs, Instagram etc., men simpelthen at salget af ”replica” møbler er stigende.