Brasserie Carl

Kurhotel Skodsborg har i mange år været en luksuriøs perle for danskere, der ville nyde det gode liv og holde pause fra hverdagen. I 2020 skulle det vise sig, at kurhotellet nu ville vise sig fra sin bedste side, når det gjaldt gastronomi. Derfor åbnede Brasserie Carl på Skodsborg Strandvej 139, hvor kurhotellet også ligger.


Tidligere har restauranten The Restaurant by Kroun været kurhotellets restaurant. Desværre lukkede den i 2019, så man i stedet kunne åbne Brasserie Carl, der forhåbentligt skulle trække flere kunder til i form af gode priser og mere almindelig mad. Men på denne bar og restaurant handler det ikke bare om god mad til en rimelig pris. Det skal være en oplevelse, du tager med dig hjem.


Udover maden er det at spise på brasseriet nemlig en oplevelse i sig selv. Brasseriet er overdådigt udsmykket med blå veloursofaer, store lysekroner og smukke facader. Det er et sted, man gerne vil tage hen, hvis man skal holde en romantisk middag med kæresten eller holde fødselsdag for familien. Det kan du gøre på alle tider af døgnet, da de både serverer morgenmad, frokost og middag.


Brasseriet og kurhotellet ligger lige ud til Skodsborg, som er omgivet af natur og strand. Når man har spist et godt måltid, kan man derfor passende gå sig en god tur langs havet.


På kurhotellet handler man ud fra en holistisk tilgang til sundhed. Det betyder, at du på Brasserie Carl også tænker over den næring, du giver til din krop. For at få en sund krop handler det om, at man fodrer den med sunde ting, men også at man fodrer sjælen. For at få en glad og sund krop skal man altså have noget mad, der er godt for ens smagsløg og giver fornyet energi.


Man kan måske undre sig over, hvor navnet Brasserie Carl stammer fra. Carl Ottosen var dansk læge og grundlagde kurhotellet i 1898, hvor det dengang var et sanatorium. Carl Ottosen tog rundt i Norden og holdt foredrag om, hvordan frisk luft, gymnastik og en rationel diæt var godt for helbredet. Det er de samme værdier, man holder fast i hos Kurhotel Skodsborg og dermed også på brasseriet.


Derfor står menukortet heller ikke på burgere og pizza. Brasseriets kreative kokke serverer måltidsoplevelser, der fryder både øjet og smagsløgene. Man kører med konceptet ‘grønt køkken’, så det er vegetarisk mad i centrum med friske råvarer.


‘Carls vegetariske valg’ hedder deres menu, hvor man kan få 3 eller 5 vegetariske serveringer. Det er f.eks. rødbedetatar med bønnecassoulet og sprød grønkål til. De byder også på spændende palæo smørrebrød med lækre varianter. Kan du ikke undvære fisk eller kød, er der mulighed for at tilføje det. 


Hvis dessertsulten melder sig, skal du tage et kig på deres desserter, der er lavet af brasseriets konditor team. De har ambitioner, der rækker længere end dit almindelige brasserie. Så hvis du skal prøve en lækker dessert, skal du prøve en af deres prisvindende konditorkager. Og vil du gerne nyde desserten hjemmefra, kan du bestille den med hjem.


Brasserie Carl byder på udsøgte madoplevelser ud fra en idé om, at mad skal være sundt for både krop og sjæl. Så tag på brasseriet, hvis du også gerne vil nyde det gode liv i smukke omgivelser.