Biopatuddannelsen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Odense Ingen SU eller løn Alternative uddannelser, Fagkurser, Tilvalgsfag, Sundhedsuddannelser 3 år Ingen Institut for Biologisk Medicin
By København, Odense
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Alternative uddannelser, Fagkurser, Tilvalgsfag, Sundhedsuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Institut for Biologisk Medicin
Biopatuddannelsen

Biopat-/naturopathuddannelsen tager udgangspunkt i den biologiske medicin og fokuserer på den holistiske tilgang til sundhed og sygdom.

Adgangskrav:

For at blive uddannet til biopat er det vigtigt, at du har gjort op med dig selv, om du har lysten til at arbejde med mennesker. Måske er du allerede uddannet indenfor et område, hvor du har haft med mennesker at gøre, men det er absolut ikke et krav. Der er som sådan ikke nogle adgangskrav, men der lægges vægt på, at du kan tilegne dig teoretisk viden for at kunne omsætte den viden til en brugbar hjælp til eventuelle klienter.

En uddannelse til biopat/naturopath kræver også anatomi, fysiologi og sygdomslære. Institut for Biologisk Medicin henviser gerne til AFS-undervisere i København og Odense.

Biopatuddannelsen:

Selve Biopatuddannelsen tager ca. 3 år, men er ikke afgrænset til dette. Det anbefales ikke at tage uddannelsen hurtigere end 2 år, da der er meget at lære og meget at fordybe sig i. Desuden kan du have et arbejde ved siden af, mens du studerer.

På Biopatuddannelsen lærer du om biopatiens grundprincipper herunder østens filosofi, som biopatien naturligt er koblet sammen med. Derudover bliver du undervist i meridianlære, som handler om kroppens energibaner. Denne lære giver dig et indblik i, hvordan sygdomme og sygdomsforløb hænger sammen set ud fra kroppens opbygning.

Ernæring er vigtig for, at kroppen kan fungere optimalt, og derfor er ernæringslære også en meget vigtig del af biopatuddannelsen. Her bliver du bl.a. undervist i kost, vitaminer, mineraler og fedtsyrer.

Phytoterapi handler om, hvordan du kan bruge urter til at skabe en individuelt tilpasset løsning til den enkelte klient. Reguleringsterapi, som faget hedder er et 5x2 dages undervisningsforløb, hvor du også bliver introduceret til homøopati og lærer at forholde dig kritisk til markedsføring og det som producenterne fortæller dig og forbrugerne.

Du kan læse mere om delelementerne i uddannelsen her. Det er blandt andet Symbiose, Klientpsykologi, Øreakupunktur og Diagnosemetoder.

Kort sagt er biopati/naturopati en livsanskuelse og en måde at se på kroppens funktioner ud fra det naturlige, hvor der også findes svar i naturen til at løse disse problemstillinger. De ydre og indre påvirkninger af kroppen og psyken har stor indflydelse på vores ligevægtstilstand, og vi kan derfor præge vores tilstand og velbehag i en bestemt retning alt efter, hvordan vi påvirker vores organisme.

Hvis kroppen kan modstå de belastninger vi tilfører den uden at blive bragt i ubalance, så anses den for at være en sund krop.

Få mere information

Indtast dit navn samt e-mail eller telefonnummer, så kontakter Institut for Biologisk Medicin dig med mere information om hvordan du bliver Biopatuddannelsen