Bar Pasta

Hvem elsker ikke pasta? Det gør de i hvert fald hos Bar Pasta på Vedbæksgade 13. En pastabar på Nørrebro, der lader sig inspirere af italienske køkken, og som gør netop det ret godt. Bar Pasta er placeret lidt skjult i en kælder, så man kan sidde og nyde et dejligt måltid i ro og mag. 


Bar Pasta åbnede i 2018 ved Nørrebroparken, hvor de hurtigt blev et populært sted. Pastabaren ligger lidt skjult ved Stefansgade, og i Københavns stress og jag, kan man hurtigt få brug for sådan et sted. Men fordi mange københavnere havde opdaget den skjulte perle, betød det også, at der hurtigt kunne blive trangt. For at få mere plads, skulle de åbne en ny Bar Pasta i lokalerne på Griffenfeldsgade. Samme retter og vine, men nu blev der også mulighed for at købe både frisk pasta og naturvin med hjem.


Den italiensk-inspirerede stemning går ikke ubemærket hen hos Bar Pasta. Udover at de selvfølgelig serverer italiensk mad, er det også den afslappede atmosfære og fokus på god mad, der kan give en associationer til et italiensk trattoria. Her er der plads til pusterum efter en lang arbejdsdag eller ren hygge med vennerne. Men man skal komme i god tid. Der opstår nemlig hurtigt menneskekø udenfor, fordi så mange som muligt gerne vil have en bid af Italien hos Bar Pasta.


På pastabaren holder de menuen simpel. Der er antipasti, et par pastavarianter og få desserter. Menuen skifter som så mange andre restauranter fra sæson til sæson, men nogle af de ting, man kan møde på menukortet er bl.a. burrata, som er en lækker frisk ost. Det ligner en mozzarella til forveksling, men når man skærer igennem osten, er den meget blødere og mere cremet. Det perfekte tilbehør til en god pasta. Samtidig er den økologisk og lokalt produceret.


Når det kommer til pastaen, er der ikke så meget hurlumhej. Der er fire retter at vælge imellem. Der er f.eks. linguini, som er en halvbred pasta, der serveres med danske muslinger i en smørsauce. Ja, man må ikke være bange for kalorier, når man kommer på pastabaren.


Vil man dog gerne have en klassisk pasta med tomatsauce, skal man prøve deres rigatoni i tomatsauce. Det er en pastaret, der serveres med en salsiccia, en italiensk pølse. For at det ikke skal være løgn, så bliver pastaen lavet friskt hver dag af en italiensk kok.


Her går man meget op i vin, og man kan naturligvis få italienske vine, som passer perfekt til deres retter. Er du ikke til vin, kan du også få italiensk sodavand eller øl. 


Bar Pasta er det perfekte sted at invitere vennerne på en hyggelig middag. Her er der ikke dresscode, men i stedet en uformel stemning, som det søde personale er med til at skabe. Desuden skruer de op for musikken i weekenderne, så der er skam også feststemning på pastabaren.