5 bud på alternative og spændende rejsemål

5 bud på alternative og spændende rejsemål

Verden er stor og spændende, så der er ingen grund til at rejse til de samme chartermål, som alle de andre turister også besøger. Udvid din horisont med disse anderledes fem rejsemål. 

Sommerferien er over os, og du har måske sparet sammen til en sommerferie, men hvor skal man dog rejse hen? 

Mange turister vælger de kendte charterdestinationer som for eksempel Grækenland eller Spanien, når de rejser på sommerferie. Men hvis du er til eventyr og oplevelser og færre turister, kan det give god mening at udforske andre rejsedestinationer, som enten er mere alternative eller måske bare oversete.

 

Her får du vores fem bud på nye rejsemål:

 

1: Bosnien-Hercegovina
Landet har en brutal historie med etnisk udrensning og massedrab, som har holdt turister og besøgende på sikker afstand. Men selvom det er et land, der stadig kommer sig oven på krigen, og hvor man stadig kan se fysiske skudhuller og ødelagte bygninger, er det i dag et fredeligt og smukt land, der blandt andet byder på fantastisk natur med flotte bjerge og vandfald, multietnisk kultur og billig, lækker mad.


2: Norge

Forbinder du også Norge med vores rige, men ellers anonyme nabo, og kedelige familieskiferier? Så tro om igen. Tag på vandreferie i Nordnorge og oplev fantastisk natur, mens du sover ude i det fri. Du kan bade og fiske i fjeldsøerne, og hvis du tager helt op nordpå, kan du måske være heldig og opleve nordlyset – og nu har du jo også lært en masse norske gloser efter at have set Skam, som du kan lire af. Men Norge er dyrt, så tag campingudstyret med.


3: Tanzania
Afrika er meget andet end borgerkrig, hungersnød og ebola – det er et fantastisk kontinent, som byder på en levende kultur og overvældende naturoplevelser. Der hærger dog stadig krig i nogle afrikanske lande, som du skal styre uden om. Men Tanzania på Østkysten er et fredeligt land, hvor du har tilmed har muligheden for at tage på safariture og opleve det rige dyreliv. Hvis du mere er til eksotiske bountystrande, skal du besøge Zanzibar, der er en ø, der ligger ud for Tanzanias kyst. Tanzania Tours kan hjælpe dig med at planlægge rejsen.


4: Den Transsibiriske Jernbane
Tag på en fantastisk togtur tværs gennem syv tidszoner og oplev blandt andet Rusland, Sibirien, Mongoliet, Kina, Kazakstan, Uzbekistan og Indien undervejs. Stå af på de forskellige stationer undervejs og sov hos de lokale, mens du vandrer rundt i den endeløse natur og smager på de lokale delikatesser. Ved mindre du er ekstra kulderobust, anbefales det at tage turen om sommeren, da det kan fryse ned til 50 minusgrader i Sibirien om vinteren.

 


5: Canada
Drop turen til USA og tag i stedet til deres nordlige nabo, Canada, der er et af verdens største lande. Ikke nok med at landet har nok verdens pæneste statsleder i form af Justin Trudeau, så kan de også blære sig med at være et sandt mekka for kunst- og gastronomiinteresserede. Besøg Montréal, hvor den verdensberømte jazzfestival blot er toppen af det kulturelle isbjerg, der rammer byen hver sommer. Hvis du er en foodie, skal du besøge de mange, gode restauranter, hvor du kan opleve fransk-canadisk kogekunst, når det er allerbedst.