4 ting fornuftige ting studerende kan bruge deres ferie på

4 ting fornuftige ting studerende kan bruge deres ferie på

Som studerende er det ikke altid, at der er råd til de helt store udenlandsrejser og luksuriøse badeferier, og derfor ender mange med at bruge f.eks. sommerferien hjemme i Danmark foran skærmen for f.eks. at se Tour de France i flere uger.

Det synes vi er synd, og derfor giver vi dig som studerende her fire fornuftige ting, du kan bruge din ferie på, som ikke koster det store, og som du måske vil have gavn af resten af dit liv.

1. Tag et Excel kursus

Excel er super godt at kunne. Du kan både bruge det i forbindelse med dit arbejde, men også i privaten, hvor det er fantastik til at lave et godt husholdningsbudget. Dit CV vil desuden blive pyntet gevaldigt, hvis du kan skrive ”Excel ekspert” på det!

Mange aftenskoler og andre kursusudbydere tilbyder dig at komme på et Excel kursus, men det er ofte meget dyrt, og typisk kører der ikke kurser i ferierne.

I stedet kan du tage på et online Excel kursus, hvor du vil lære mindst lige så meget. Online kurser er altid åbne, og du kan tage dem hvornår du vil. F.eks. findes der et rigtig godt kursus på NemProgrammering.dk, hvor du via deres kursus-videoer bliver ekspert i Excel. Du kan se kurset her: Online Excel kursus på NemProgrammering.dk

2. Start din egen hjemmeside

En anden fornuftig ting du kan bruge din ferie på, er at lave din egen blog eller hjemmeside. Det er faktisk slet ikke så svært at komme i gang, og hvem ved, måske kan det med tiden blive en levevej for dig at drive din egen blog, hjemmeside eller måske webshop.

Alt hvad du behøver for at starte en hjemmeside er et domæne, webhotel og et hjemmeside system som f.eks. WordPress. Du kan på billig-webhosting.dk læse mere om, hvordan du finder det rigtig webhotel, og hvordan du får installeret f.eks. WordPress på det. Besøg siden her.

3. Besøg din familie

Som studerende er man ofte travlt optaget med lektier, fredagsbare og meget mere, og ofte sker der derfor det, at man ikke lige får set så meget til familien, som man måske burde. Man ser måske sine forældre, men hvad med moster Ulla i Struer?  En fornuftig ting at bruge sin ferie på er således at tage på charme-turné og besøge de familiemedlemmer, man ikke har set i lang tid – nu har man jo tiden til det!

4. Læs en god e-bog

Du læser sikkert rigeligt faglitteratur til hverdag, så hvad med at bruge din ferie på at læse en god bog for fornøjelsens skyld? En god bog kan både øge din læselyst og rense dit hoved for alle ting du har skulle huske på fra studiet. Du kan finde gode guides til e-bøger på det kongelige bibliotekts hjemmeside.