4 alternative steder at læse til eksamen

4 alternative steder at læse til eksamen

Er du i gang med at læse op til eksamen – og måske ved at være lidt træt af at sidde derhjemme og på studiets læsesal?

Det kan være sundt med nogle nye omgivelser en gang imellem. Du bliver træt af at sidde ved dit skrivebord 10 timer om dagen 10 dage i streg op til eksamen. Til sidst lærer du næsten ikke noget af at sidde der.

Tag bogen under armen og prøv en eller flere af de 4 forslag herunder:

Baresso

En god kop kaffe er første skridt på vej mod en succesfuld eksamen og Baresso laver rigtigt god kaffe.

Kaffekæden er synlig i de store studiebyer og det bør derfor ikke være svært at finde en Baresso, du kan sidde ved. Sæt et par hundrede kroner af og nyd god kaffe i løbet af en hel dag ellers dedikeret til eksamensoplæsning.

Vær opmærksom på at medbringe et par lydisolerende høretelefoner eller andet der kan skærme dig af, hvis et par snakkesaglige kvinder på et tidspunkt finder på at sætte sig ved siden af dig. Uden kan din ellers effektive studiesession meget hurtigt blive ødelagt.

Stranden

Har du eksamener om sommeren er det næsten trist at sidde inden for. Danmark har ikke en lang sommer, så det gælder om at være udenfor, mens du rent faktisk har chancen.

Tag en tur til stranden og læs op her. Du bliver glad af at sidde i det gode vejr og du kan selv tage en dukkert. Husk solcremen for en hel dag på stranden og UV badetøj, hvis du har børn og tager dem med på stranden.

Det er hyggeligt at læse op sammen med andre, så allier dig med et par venner eller veninder inden turen går til stranden for en både hyggelig, men også lærerig dag i solens tegn.

Hjemme ved dine forældre

Er der noget bedre end mors kødgryder?

Du kan altid tage hjem til familien for at få koncentrere dig om studiet. Her bliver sengen redt for dig, aftensmaden står klar og dine forældre vil gerne hjælpe dig med det, de kan. På mange måder er forældrenes hus det optimale sted at læse til eksamen, for alt kan blive klaret for dig samtidigt med at du hygger dig med hunden eller katten.

Det er også farligt, for dine forældre vil selvfølgeligt også gerne snakke med dig om, hvordan det går. Og det vil du jo også gerne.

Men et par dage hjemme med god mad og hygge skader aldrig – tværtimod kan det være den perfekte opvarmning til den sidste uge i læseferien, hvor det bliver rigtigt intensivt.

Biblioteket

Her taler vi ikke om dit almindelige studiebibliotek eller læsebibliotek – men faktisk om byens og kommunens bibliotek.

På studiebiblioteket er der fyldt med studerende i læseperioden ligesom dig, mens de kommunale biblioteker næsten står tomme i løbet af dagen. Her er fred, ro, gode stole at sidde i og venligt personale. Tag en termokande fyldt med kaffe med og så har du de perfekte omgivelser til en produktiv dag omkring gamle bøger og ro på.