3 tips til at spare penge på transport for studerende

3 tips til at spare penge på transport for studerende

Studerende er oftest ikke dem, som har den tykkeste pengepung. Det hænger ikke godt særlig godt sammen med, at mange studerende også er dem, der tager til koncerter, besøger venner, tager hjem til familien i weekenden og andre ting rundt omkring i Danmark. Det kan uden tvivl være en dyr fornøjelse at transportere sig rundt i landet. Læs med her og få 3 tips til at spare penge på transport.

 

GoMore

Hvis du er studerende, ved du, hvor dyrt transport er, og hvor træls en ting det er at skulle bruge penge på. Hvis du eksempelvis skal fra Sjælland til Jylland til en koncert eller bare hjem på weekend hos din familie, kan det hurtigt blive en dyr tur. En god måde at spare penge på, når du skal fra Sjælland til Jylland kunne være ved at bruge GoMore. Med denne app kan du finde et lift eller tilbyde kørsel og på den måde dele udgifterne og derved spare penge i forhold til, hvis du skulle med toget.

 

Køb en elbil

Hvis du er en af de studerende, der har brug for at have din egen bil af forskellige årsager, kan det være meget besparende for dig at købe en elbil frem for en benzinbil. Udover, at valget af en elbil er en billigere løsning, så er det også en mere miljøvenlig løsning, hvilket helt klart er en win-win-situation. Du skal være klar over, at der skal fyldes strøm på din elbil ved hjælp af en ladestander. Dog er dette ikke noget problem, for hvis du ikke har kapacitet til at have en ladestation derhjemme, kan du vælge at benytte en af de mange offentlige ladestationer, der findes rundt omkring i landet.

 

DSB – ungdomskort og ung rabat

Når du er studerende kan du få rabat på din togrejse hos DSB, og der er mulighed for at spare helt op til 50%. Ved et ungdomskort er der ikke en bestemt procentuel rabat, du kan opnå, da besparelsen afhænger af, hvor ofte du rejser med toget, og hvor din rejse går hen. Et ungdomskort fra DSB er beregnet til studerende, som pendler mellem deres hjem og skole. Fordelen er, at du kan køre lige så meget, du vil for et fast lavt beløb. En anden mulighed, du kan benytte, hvis du er mellem 16-25 år, og går på en SU-berettiget uddannelse, er ung rabat. Med ung rabat sparer du altid 25% på dine billetter, og det er da helt klart værd at tage med.