3 måder at tjene penge ved siden af studiet

3 måder at tjene penge ved siden af studiet

Skal du til at starte på et nyt studie, eller er du blot blevet træt af at leve udelukkende på SU? Så er det flere gode og studievenlige måder at tjene lidt ekstra ved siden af.

Studielivet kan blive en hel del sjovere, hvis man har lidt ekstra penge. Livet på SU kan nemlig blive en smule trængt. Hvis du står i den situation og leder efter en måde at tjene lidt ekstra, så læs med her!

Sælg dine gamle ting online

En genial måde at tjene lidt ekstra er at sælge ud af sine ting online. For nogle bliver det en hel hobby at sælge tøj, sko og diverse på nettet. Det kommer selvfølgelig an på, hvilke ting man har liggende derhjemme, hvor meget man kan tjene. Men hvis du har forskellige ting i god kvalitet, som du ikke bruger, så er det en god indtjeningsmulighed.

Det er også blevet super nemt at sælge online, fordi forsendelse er blevet så billigt og ikke mindst overkommeligt, både hvis du vil sælge til de yderste afkroge i Danmark, men også til udlandet. Det kan du gøre ved at bruge ups send pakke.

Få et sjovt studiejob

En mere klassisk vej at gå er at få et traditionelt studiejob. Der er mange studiejobs, der er sjove og sociale. Det behøver slet ikke være irriterende at have et job ved siden af studiet. Det kan også være en måde at slappe af i hovedet, være social og tjene lidt penge samtidig. Typiske studiejobs er tjener, bartender, avisbud eller butiksmedarbejder. Det kommer lidt an på, om man har lyst til et stille og roligt job, eller et hvor der er mere gang i den.

Du kan også overveje, om der er et studiejob, der også er studierelevant. Det er en god måde at tjene penge, samtidig med at man lærer en masse om sit fremtidige felt.

Invester eller innover

Den tredje ting, man kan overveje, kræver en smule mere overvejelse. Hvis man læser noget relevant, og ikke har lyst til et klassisk studiejob, kan man kaste sig ud i sit eget eventyr. Det kunne for eksempel være at prøve kræfter med at investere eller måske skabe sit eget firma. Der er gode mulighed for at skabe sit firma, mens man læser. Hvis du læser et studie, hvor det er relevant, kan du helt sikkert få masser af god sparring på din iværksættereventyr fra dine medstuderende og undervisere.