3 grunde til at vælge en idrætsefterskole

3 grunde til at vælge en idrætsefterskole

Overvejer du at tage på en idrætsefterskole efter 8 eller 9. klasse, så får du her tre grunde til, hvorfor du bør vælge en idrætsefterskole.

 

1.      Sporten 

Først og fremmest, så kan man ikke komme udenom sporten, når man vælger en idrætsefterskole, hvilket nok ikke kommer bag på nogen. Som elev på en sportsefterskole skal man have en interesse for sport og have lysten til at dyrke en sportsgren op til flere gange om ugen.

Hvis du f.eks. elsker at spille fodbold, så får du muligheden for at dyrke fodbold op til 6 gange om ugen. Det unikke ved at vælge en sportsefterskole er, at du har mulighed for at dygtiggøre dig på et helt andet plan end hvis du spillede i din lokale idrætsforening.

På en idrætsefterskole bliver du trænet og coachet af dygtige, specialiserede og dedikerede trænere. På en sportsefterskole omgås du af dedikerede trænere, der brænder for deres erhverv og som har til formål at give dig de bedst sportslige oplevelser. Udover at du kan dygtiggøre dig indenfor en bestemt sportsgren, så kan du også prøve kræfter med helt nye og spændende sportsgrene.

Det unikke ved at vælge en specialiserede sportsefterskole er, at du kan prøve kræfter med helt nye sportsaktiviteter såsom river rafting, mountain bike og klatring. Sportsgrene du måske ellers ikke ville kunne dyrke i din egen hjemby.

 

2.      Det sociale & venner for liver 

Det hele skal ikke gå op i sved og idræt. At gå på en idrætsefterskole handler nemlig meget mere om at løbe rundt i en idrætshal. Et år på efterskole byder på en masse social samvær og en masse nye venskaber. Du bliver nemlig tildelt en roomie, som du skal bo sammen med i et år. På den måde lærer du hurtig de nye mennesker at kende, og du vil hurtigt føle dig tryg i de nye omgivelser. Derudover vil der på den første måned være stor fokus på sociale aktiviter, såsom udflugter, teambuilding og ”ryste sammen” turer.

På et år på efterskole vil du danne nogen tætte bånd med nye mennesker, som kommer til at blive dine venner for livet. Når du siger ja til et efterskoleår, siger du ja til fælleskabet, det sociale samvær og nye venner.

 

3.      Udviklingen til et mere selvstændigt individ 

Du har måske allerede hørt det før, at tager du et år på efterskole, vil du også udvikle dig som menneske. Du vil uden tvivl opleve, at du er blevet et mere modnet menneske, når du vender retur fra et efterskoleophold.

For når du tager på efterskole, skal du pludselig selv skal vaske dit tøj, skabe nye venner og finde ud af hvordan man opfører sig blandt 100 andre mennesker. Det kan være en stor omvæltning for mange, men det er nogle af de udfordringer, der er med til at danne dig som et mere modent og selvstændigt individ.