3 alternativer til spandevis af kaffe

3 alternativer til spandevis af kaffe

Som studerende er du sikkert vant til at drikke kaffe – og meget af det!

Men der findes udmærkede alternativer til det sorte guld, hvis du er træt af at gå på toilettet hele tiden og drikke kold kaffe.

Kaffe indeholder koffein, der giver os energi og fokus til at studere op til eksamen. Du får koffein også på andre måder – og koffein er ikke eneste løsning, når du skal bevare fokus:

Koffeinpiller

Et udmærket alternativ til din kaffe er at få din koffein i pilleform.

Koffeinpiller kan du få fra et par kroner per styk hos eksempelvis danske Bodylab eller danske Helsebixen.

Du mærker ikke koffeinpiller på samme måde næsten øjeblikkeligt, som du gør med kaffe. Men de virker til gengæld ikke afførende på samme måde heller, og de er nemmere at have med rundt omkring.

Og bare rolig – der skal ualmindeligt meget til, for at du får en overdosis koffein. Det kan praktiske taget ikke lade sig gøre. Du skal bare spise!

Espresso

Hvis du gerne vil have koffeineffekten, men ikke er interesseret i at drikke spandevis af kaffe, så er en espresso den nemmeste løsning.

Du kan købe en billig espressomaskine til hjemmet på Kitchenone.dk. Hvis du bor i en af de store studiebyer, bør den nærmeste espresso til 20 kroner aldrig være langt væk.

Du får samme mængde koffein i et lille ”shot” espresso, som du gør med en hel kop kaffe. Det er intensivt.

Tip: Hvis du gerne vil have kaffen til at holde sulten fra døren, så lav din kaffe med smør i. Med smørret får du kulhydrater, der langsomt optages og derfor hindrer appetitten i at forstyrre din oplæsning.

Kreatin

Kreatin er i højere grad et supplement end et faktisk alternativ til kaffe.

Kreatin er mest kendt for at blive brugt af styrketrænere. Med kreatin øger dine muskler optaget af ATP (energi), hvilket betyder, du skal bruge mindre tid mellem dine sæt og kan løfte mere.

Det er de færreste der ved, at kreatin faktisk har en lignende effekt i forhold til din koncentration.

For både vegetarer og kødspisere, er der forbedret koncentration og hukommelse at hente ved at gøre kreatin til en fast del af morgenritualet.

En amerikansk undersøgelse viste, at vegetarer – der er mest tilbøjelige til at mangle kreatin – efter 6 uger viste markant forbedret intelligens over en testgruppe, der ikke var på kreatin.

Kreatin medvirker også til, du kan holde koncentrationen i længere tid uden at blive træt.

Og det bedste er, at kreatin praktisk taget er gratis. Et halvt kilo, der holder dig kørende i næsten et år, står dig ikke i mere end 150 kr. online. Der er ingen undskyldning for ikke at få det mentale boost, kreatin har mulighed for at give dig.

Du finder flere gode tips på Fitnessogsundhed.dk til kosttilskud.