Spar hvor du kan!

Spar hvor du kan!

Som studerende har du sikkert oplevet, at dit studieliv ikke altid er en dans på roser. Foruden en masse lektier og opgaver er de fleste studerende i dag også nødsaget til at have et arbejde ved siden af. Det er især gældende, hvis du studerer i f.eks. Aarhus eller København, da huslejen, disse steder, er langt højere. Heldigvis er der flere ting, som studerende kan gøre for at spare penge:


1. Find de bedste studierabatter

Som studerende i Danmark har du mange muligheder for at få rabat – du skal bare huske at spørge. Det er alt fra cafeer, tøjbutikker til natklubber. Bor du i en mindre lokal by, hvor muligheden for studierabat ikke er mange, bør du søge online. Der er en lang række webshops, som tilbyder mange gode rabatter. CarrieAlong.dk er eksempelvis en taske webshop, som stort set altid kører tilbud på en række udvalgte produkter. Hos CarrieAlong finder du et stort sortiment med det nyeste og bedste inden for moderigtige tasker og kufferter, rygsække, skoletaske, computertasker, håndtasker, skuldertasker, selskabstasker osv. Udvalget er stort og derfor er det muligt, at finde noget for enhver smag. I øjeblikket kan du spare 20 % rabat på en lang række dametasker og op til 50 % på deres mange kufferter. Skynd dig forbi webshoppen og gør et godt kup!

Skal du med toget frem og tilbage for at komme i skole, bør du investere i et wildcard. I weekenderne kan du spare 25 % på din togtur og i hverdagen kan du spare hele 50 %. Kortet koster kun 195 kr. og er derfor hurtigt tjent ind.

2. Udskift dine pærer

Hvis du stadig bruger glødepærer, kan du spare flere hundrede kroner om året ved at skifte til energisparende LED-lys eller A-pærer. Selvom pæren koster mere i indkøb, vil man i løbet af kort tid mærke et positivt udbytte af investeringen. En LED-pære har en forventet levetid på mindst 25-30 år og udover en reducering af dit elforbrug bidrager du også til et bedre miljø. Hos Billigled.dk finder du et stort udvalg af LED spots og pærer til hele dit hjem – se mere her.

Hvor meget kan så spare?

Beregninger fra energitjenesten viser, at bor man i en lejlighed, hvor man er 3-4 personer, kan man gå fra en årlig udgift til lys på omkring 1500 kr. til omkring 430 kr. Det er derfor ikke uden betydning, hvilke lyspærer du vælger til din bolig.  

Udover at skifte dine pærer, bør du naturligvis også kigge på dit strømforbrug. Husker du at slukke lyset, når du ikke er i rummene? Står din el-apparater på standby? Du vil blive overrasket over, hvor meget du faktisk kan spare i længden.

3. Vand og varme

Du kan også spare mange penge ved at regulere dit varmesystem i boligen eller i lejligheden. Manuelt nedsænkning om natten kan give en besparelse på mellem 1000-2000 kr. om året (gælder for en familie). Derudover skal du altid huske, at slukke for varmen når du lufter ud.

Desuden bør du overveje dit vandforbrug. Tænk over hvor lang tid du bruger i badet og husk at luk for vandet når du vasker håret, børster tænder osv. Har du ingen vaskemaskine og vasker du op i hånden, bør du bruge en balje eller lign. så du ikke bruger for meget unødvendigt vand.

Læg et budget

For at undgå at du bruger for mange penge, bør du lave et budget. Med et budget får du et overblik over, hvad du har af indtægter og udgifter. Med overblikket følger også evnen til, at se hvor du bruger mange penge og hvor du har mulighed for at spare.

Vi håber, at du kan bruge rådene og at der i fremtiden vil være plads til lidt mere forkælelse.