Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Sådan sparer du penge som studerende

Som studerende har du typisk ikke særlig mange penge at gøre godt med. Derfor er det altid rart med et par tips og tricks til, hvordan du kan spare på forskellige områder og dermed få flere penge til dig selv.

Sammenlign internet og mobilabonnementer inden du køber

Det er uhyre fordelagtigt, hvis du tager dig tid til at sammenligne internet, mobilabonnementer og lignende, inden du svinger dankortet. Der er nemlig mange penge at spare ved at vælge den billigste udbyder.

Nemfinans.dk kan du bl.a. sammenligne priser på internet. De har lavet en smart oversigt, der hurtigt giver dig et overblik over, hvor det er billigste og dyrest at købe internet.

Gå mindre i byen

Går du meget i byen? Forsøg at trappe lidt ned. Byture kan meget hurtigt blive meget dyre. Derfor er der mange penge at spare ved at cutte lidt ned for byturene og i stedet tage en aften på sofaen eller måske på en cafe.

Det er ikke utænkeligt, at du bruger mellem 500 kr. til et par tusinde på en bytur afhængig af, hvor vild du er. Disse penge er meget rare at have til dig selv sidst på måneden. Især hvis budgettet er stramt, og du generelt har svært ved at få din økonomi til at hænge sammen.

Læg et budget

Noget af det bedste du kan gøre for dig selv er at lægge et budget. Med et budget får du et meget bedre overblik over din økonomi, hvilket kan være med til at spare dig for mange penge.

Det er faktisk ganske enkelt at lægge et budget, men hvis du ikke rigtig ved, hvordan du skal få startet, så anbefales det at tage kontakt til din bankrådgiver. Han eller hun vil med garanti kunne hjælpe dig til en bedre privatøkonomi.

Finkæm din økonomi for besparelser

Når du har fulgt ovenstående råd, kan du med fordel finde økonomikammen frem og finkæmme din økonomi for yderligere besparelser. Du kan med fordel gennemgå dine forsikringer og lignende. Derudover er det også oplagt at se nærmere på dit privatforbrug. Er der ting du ikke behøver at købe hver måned?

Hvis du vil læse mere om privatøkonomi, så kan du med fordel klikke dig ind på www.ikram.dk.