Sådan ser den typiske studielejlighed ud

Sådan ser den typiske studielejlighed ud

Der findes tusindvis af studerende i Danmark, der bor i de såkaldte ”studielejligheder”, men hvordan ser de egentlig ud? Dette spørgsmål bliver forsøgt besvaret i denne artikel med henblik på at give dig som står på nippet til at flytte hjemmefra lidt inspiration i forhold til boligindretning og lignende.

Skrivebordet/spisebordet er et must
Som studerende er det et must at have et spisebord eller et decideret skrivebord, hvor der kan studeres på livet løs. Skrivebordet fungerer som ”base” i studielejligheden, hvor bøger, computer og andre skoleting samles.

Til skrivebordet hører der selvfølgelig en god stol til. Det er vigtigt at sidde godt, når du læser og skriver opgave på computeren. Hvis ikke du sidder godt, vil du meget hurtigt opleve problemer med ryg og nakke. Derfor kan det godt betale sig at spare op til en god kontorstol eller lignende.

Lejligheden er typisk udstyret med trægulve
Stort set alle studielejligheder er udstyret med trægulve. Det er yderst sjældent, at der er gulvtæppe i en studielejlighed. Derfor er det en god ide at købe rengøringsartikler til trægulve, inden du flytter ind. På den måde er du 100% klar til at holde din studielejlighed ren og indbydende.

Hos XL-BYG kan du i øvrigt finde en masse lækkert trægulv til studievenlige priser, hvis det har din interesse. Om ikke andet kan det være, at din udlejer er interesseret i at vide, hvor der kan købes billige byggematerialer.

Et lille køkken med det absolut nødvendige (og en six-pack)
Studielejligheden har selvfølgelig også et lille køkken med alt det nødvendige. Uden mad og drikke dur helten ikke – og det gør sig også gældende for dig som studerende. Køkkenet indeholder typisk et lille køleskab med fryser, kogeplade og måske også en ovn.

Derudover indeholder køleskabet typisk også en six-pack. Der skal altid være øl på køl, hvis gutterne en dag kommer på besøg og skal se noget fodbold eller lignende. Og pigerne har med stor sandsynlighed rosé på køl, hvis der skal drikkes lidt inden byturen.