Sådan får du som studerende råd til studierejsen

Når du starter på nyt studie, er der typisk en række udgifter du skal være klar til at betale. En af disse udgifter er studierejsen. For mange studerende kan sådan en rejse være svær at finansiere, da SU’en ikke altid kan række så langt som du gerne vil.

Heldigvis finder der en række andre indtægtskilder end SU som du med fordel kan benytte dig af med henblik på at give dig selv en lidt mere overskuelig økonomi, hvor du bl.a. har råd til at studierejser, bøger osv. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du som studerende kan få råd til studierejsen.

Få dig et deltidsjob ved siden af dit studie

Den bedste løsning er uden tvivl at få et deltidsjob som du kan supplere SU’en med. Drømmescenariet er selvfølgelig, hvis jobbet har relevans til dit studie, men det kan godt være svært at finde lige i første omgang. Med et deltidsjob burde det være muligt at finansiere en studierejse.

Spar op i god tid

Rigtig mange glemmer at spare penge op, hvilket kommer til at bide dem i bagdelen i sidste ende. Derfor er det en god ide at begynde at spare op fra den dag du ved, at du skal bruge penge til en studierejse. Jo mere på forkant du er med situationen, jo større er chancen for, at du har råd til at komme af sted og få en oplevelse for livet.

Nødløsningen: Optag et forbrugslån

Hvis ovenstående løsninger ikke kan lade sig gøre, kan du være nødsaget til at optage et forbrugslån. Fordelen ved denne løsning er, at du inden for ganske kort tid kan få de penge du mangler. Dog er ulempen, at renterne typisk er høje og derfor kan være en super irriterende udgift at have hængende overhovedet.

Overvejer du at tage et forbrugslån, men vil gerne vide mere om, hvordan og hvorledes det foregår, kan du med fordel læse yderligere information her.