Sådan får du råd til at finansiere dit forbrug

Sådan får du råd til at finansiere dit forbrug

Som studerende kan det være svært, hvis ikke umuligt, at få råd til alt det man går og drømmer om. Der er mange udgifter, især hvis man er flyttet hjemmefra. Lige pludselig skal man selv betale husleje, mad, studierejse og forbrug – der er mange leveomkostninger, når man begynder at regne det sammen.

SU’en rækker ikke særlig langt, og for manges vedkommende rækker den kun til midten af måneden. Der er heldigvis nogle råd, som man kan følge for at få styr på sin økonomi og finansiere sit forbrug.

Spar op imens du kan
Hvis du har mulighed for det, er det altid en god idé at spare så meget op, som muligt, hvis du eksempelvis har et fuldtidsjob i øjeblikket, men skal til at studere. Det kan være fristerende at bruge alle de penge, man tjener, men det kommer til at ramme dig som en boomerang.

Tag et studiejob
Hvis du tager en uddannelse, som har en praktisk vinkel har du mulighed for at finde et relevant studiejob. Relevante studiejobs giver typisk 130 i timen, hvor et almindelig deltidsjob ved tanken giver 110 i timen.

Et studiejob er typisk fra 8 til 20 timer per uge. Et relevant studiejob på 8 timer i ugen giver en indkomst på 4.640 per måned før skat, hvor det samme job på 20 timer i ugen giver 11.700 før skat. Et almindelig deltidsjob på 8 timer i ugen giver en indkomst på cirka 3.960 per måned før skat, og det samme job på 20 timer i ugen giver 9.900 før skat. Det er cirka tal, og det kommer selvfølgelig an på hvor lang måneden er.

I nogle uddannelser som eksempelvis medicin eller sygeplejerske er det ikke muligt at have et studiejob, da arbejdstiderne er så fleksible og der er mange timer, hvor man skal lave opgaver og forberede sig til lektionen. I disse tilfælde kan det give god mening at blive ferieafløser. Her er timelønnen ofte ret høj, men det er sjældent studierelevant arbejde.

En nødløsning kan være et forbrugslån
Hvis du ikke har mulighed for at spare penge op til dit studie, mulighed for at tage et studiejob eller blive ferieafløser kan det være nødvendigt at optage et forbrugslån.

Ved at tage et forbrugslån online kan du indenfor få timer få penge på din konto. Det billigste online forbrugslån har en ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) på 6,9%, men de fleste forbrugslån har høje renter. Hvis du overvejer at tage et forbrugslån kan du læse mere om hvordan det fungerer og hvad du skal være opmærksom på fair-laan.dk.

Undgå SMS lån

Det kan være fristende at tage et SMS lån. Det tager 2 minutter og så er pengene på ens konto. Renterne ved et SMS lån er dog meget høje, og pengene skal betales tilbage efter 30 dage. Et traditionelt SMS lån på 5.000 har typisk en tilbagebetaling på 5950 kroner. Du skal med andre ord betale næsten 1000 kroner for at låne 5000 kroner i 30 dage – det er helt vildt høje renter på cirka 1000% i ÅOP. Du kan læse mere om ulemperne og farerne ved SMS lån her.