Plej tænderne med jævnlige tandeftersyn

Plej tænderne med jævnlige tandeftersyn

Danmark er et af klodens mest velfungerende velfærdssamfund, hvilket blandt andet indebærer, at man som ung har privilegiet, at tandlægeregningerne betales direkte af statskassen. Dette privilegium smuldrer dog langsomt for til sidst at fordufte i takt med at man med hastige skridt nærmer sig 18-års alderen.

Nogle er af den logiske opfattelse, at alder ’blot’ er et tal. Det er i så fald om ikke andet et noget ansvarsladet og dyrt tal. Tandlægeregningerne dumper jævnligt ind og SKAT hapser glædeligt halvdelen af den skattepligtige indkomst. Mange vælger derfor at blusse ned for tandeftersyn, og en enkel eller to indkaldelser bliver måske ’overset’ eller lykkeligt glemt, fordi det er besværligt at finde en balance.

Konsekvensen heraf er, at der går længere mellem tandlægeregningerne, men de bliver også tilsvarende større. Med andre ord skænker mange unge ikke tænderne den fjerneste tanke. Der er en stigende tendens til at skippe tandlægebesøget, hvilket munder ud i øgede udgifter til netop tandeftersyn og –behandlinger.

Den ideelle løsning er at følge mavefornemmelsen og forarbejdet og vælge den bedste tandlæge. Med en professionel og sympatisk tandlæge, som sætter sig i dit sted, begynder tandlægeskrækken langsomt at forsvinde. Det er her vigtigt, at der opbygges et gensidigt tillidsforhold, som sikrer både optimale behandlinger og eftersyn af dine tænder.

Udvalget af tandlæger er ved første øjekast helt enormt. Der må derfor siges at være plads til noget af en grovsortering. Dette skulle gerne munde ud i en mindre og særdeles mere overskuelig liste af håndplukkede tandlæger, som du kan søge supplerende informationer om. Har du tandlægeskræk er det ret så essentielt at din kommende tandlæge både kan tage hånd om din frygt og samtidig udføre et professionelt stykke arbejde.

Det er desuden relevant at vælge din tandlæge på baggrund af din bopæl. Bor du eksempelvis på Østerbro vil en tandlæge fra Østerbro typisk være at foretrække. Den korte afstand tillader dig at få behandlet kommende tandproblemer allerede når de første symptomer indtræffer. Dette sparer dig for betragtelige summer på bundlinjen.

Det bør desuden understreges, at jo hyppigere tandeftersyn og jo bedre pleje af tænderne, des flere store og omfattende skader kan du forebygge. Alt dette kan en professionel tandlæge informere dig yderligere omkring.