Overvejer du at købe studiebolig?

Går du med en drøm om at eje dit eget sted, i stedet for at betale dine penge ind til leje af bolig? Boligkøb er en stor ting – en af de største investeringer vi foretager os i livet. Vi giver dig her en række råd til, hvad du skal tænke over, hvis du overvejer at købe bolig.

Boligmarkedet
Det er først og fremmest en god idé at kende lidt til, hvordan boligmarkedet er lige nu. Følg med i, hvad lejligheder som ligner det du ønsker at købe bliver solgt for, så du ved hvad du kan forvente til hvilken pris.

Forventningsafstemning

Det er en god idé at være helt klar over, hvad du ønsker for en lejlighed. Hvis du køber lejlighed sammen med din kæreste kan det ligeledes være en god idé først at indkredse, om i har den samme type lejlighed i tankerne. Hvor stor skal den være? Hvad skal den koste? Hvor skal den ligge?

Banken

En af de indledende ting du skal gøre, når du overvejer at købe en bolig, er at tage en snak med banken. Er det muligt for dig at låne penge til en bolig – og i så fald hvor meget?

Boligadvokat

Når du er førstegangskøber er det især en god idé at få fat i en boligadvokat, som kan rådgive dig i dit salg, så du trygt kan bevæge dig igennem processen. En boligadvokat fra Husadvokaten.com er en af de billigste i Danmark, og du kan have denne boligadvokat tilkoblet hele processen – allerede inden du begynder at kigge på boliger.

Fremtid

Overvej, hvad der skal ske i fremtiden. Skal du blive ved med at bo i samme by de næste mange år fremover? Hvis du ikke er helt sikker på, om du skifter studieplads eller får et job i en anden by, er boligkøb måske ikke det rette valg for dig.