Let’s talk about sex … problems

Sex er for nogle noget, vi sagtens kan tale om. Men hvad med problemer med sex? Dem taler vi helst ikke om. Men faktisk er det tit problemer som mange deler. Vidste du for eksempel at omkring 23% af verdens mandlige befolkning lider af tidlig sædafgang? Det er altså næsten en fjerdel af alle mænd, som lider af dette problem. Men alligevel er det ikke noget vi taler om. Ved du hvad tidlig sædafgang er, og hvordan de behandles? Få svar herunder.

Hvad er det?

Definitionen af tidlig sædafgang er sædafgang indenfor et til to minutter efter samlejets begyndelse. 5-minutters joken er en joke som oftest omtales blandt venner, men problemet stikker dybere end som så for en stor del af den mandlige befolkning – såvel som deres partnere. I manges øjne regnes kvaliteten af sex ud fra varigheden. Og dette gør, at nogle mænd kan frygte at de ikke holder længe nok. Problemet er før blevet betragtet som et psykisk problem – som et problem som udelukkende havde kilde i bevidstheden. Dog har nyere forskning vist at der også er en fysiologisk forklaring. Ifølge forskere skal grunden findes i niveauet af serotonin-niveauet i nervebanerne. En stor del af dem som lider af tidlig sædafgang har nemlig et nedsat niveau af netop dette stof. Uanset hvad grunden er, kan problemet behandles.

Hvordan behandles det?

Tidlig sædafgang kan behandles – både medicinsk og ved seksualterapi, alt efter behov. På hjemmesiden Kommertidligt.dk kan du læse mere om, hvordan tidlig sædafgang kan behandles. På hjemmesiden finder du desuden en række gode råd til, hvordan man selv kan arbejde med problemet. Et af de mest centrale er, at man bør dele problemet med sin partner. Hvis problemet ikke bliver italesæt vil det blot vokse sig større. I stedet anbefales det at afmystificere problemet. Undersøgelser viser nemlig at par der taler åbent og ærligt omkring mandens seksuelle lidelse har bedre muligheder for at håndtere problemet effektivt.