Lav en blog

Sammen med LavBlog.dk vil vi på denne side fremvise, hvordan du laver din helt egen blog med fokus på, at lave en blog som kan styrke dine fremtidige jobmuligheder. Der findes flere forskellige måder hvorpå, en blog kan styrke dine fremtidige jobmuligheder. Jf. disse herunder på forhånd for, at udvælge hvilken af disse som matcher din pågældende situation.   

  • Samme branche – direkte påvirkning
  • Tilknyttet branche – direkte påvirkning samt resultat
  • Ingen relation til branchen – kun påvirkning igennem resultat

Eksempelvis vil en blog indenfor præcis samme branche som dit fremtidige job, have en direkte påvirkning på dine jobmuligheder. Denne direkte påvirkning sker igennem den viden du fremviser igennem bloggen, som hurtigt kan tilegnes fra virksomhedens side. Hvis bloggen ingen relation til branchen har, så vil selve resultatet af bloggen være den primære påvirkning, og resultatet af bloggen vil være derfor være vigtig.

Sådan vælger du emne
Det gælder om at vælge det helt rigtige emne, ud fra de opstillede muligheder herover. Kan du f.eks. lave en blog indenfor en direkte eller tilknyttet branche, så kan dette have en stor indflydelse på din jobmuligheder, og vil ofte være at foretrække, da du således nemt og hurtigt igennem bloggen, vil fremvise din kvalifikationer. Når det ikke er muligt, så kan det være en styrke i sig selv blot at have bloggen, og fremvise flotte resultater for denne.

Står du i den sidste situation, så kan det være en fordel at vælge emne ud fra interesser. Hvis du har interesse for emnet, vil det ofte være nemmere at lave bloggen, bibeholde interessen og opbygge omdømmet heraf. En nicheblog kan være en fordel fremfor en bred blog, hvis der er interesse indenfor emnet.

En fordel vil være på forhånd, at gennemgå alle andre blogs indenfor de mulige emner, da disse vil være dine konkurrenter. Dvs. du skal være bedre end disse for, at tiltrække besøgende.

Vælg det rigtige navn
Navnet kan betyde rigtig meget, da det kan være med til, at skabe en forbindelse således folk husker dig og din blog. Derfor må du gerne finde på et smart og nemt navn, som samtidig skaber et billede af indholdet på bloggen.

Skriv de rigtige blogindlæg
Det gælder om at skrive de rigtige blogindlæg, og disse indlæg skal både fange interessen af dine læsere og give dem lysten til at komme igen. Der vil aldrig være en formel på, at skrive det helt perfekte indlæg, da det gælder om at være unik og finde på noget nyt. Herunder er dog en række tips, som kan hjælpe dig på vej til at skrive de første rigtig gode blogindlæg.

1. Når du har fundet emnet, tjek da hvilke vinkler andre har benyttet, og vælg en anden vinkel på emnet.

2. Benyt gerne fængende billeder og vær ikke bange for, at dine billeder ikke er gode nok. Billeder vil altid være bedre end ingen billeder.

3. Overskriften skal være fængende og lovende, uden at lyve om indholdet. Ofte er overskriften det element som bestemmer, om folk læser videre.

4. Få andre til at rette dine indlæg igennem, både ift. det grammatiske, men også for at se om de forstår din humor, ironi, alvor etc.

BONUS: Du kan også benytte din blog som CV
Et sidste måde hvorpå du kan benytte en blog er ved, også at have dit CV herpå. Nicolaj bagved LavBlog.dk fortæller, at ”et online CV nemt kan opsættes direkte på bloggen, og endda på forsiden, men link til bloggen på en underside”. Herudover forsætter han med at ”et online CV er en nem måde hvorpå, du hurtigt skaber interesse hos din fremtidig arbejdsgiver”.

Processen er nem og kan gøre på to måder, hvor du enten vælger at have dit CV på en underside af bloggen, eller CV som den primære del. Ofte kan man med CV’et som den primære del, skabe en del interesse samtidig med, at man har selve bloggen på en underside.