Indretning af studielejligheden til billige penge

Selvom man som studerende har et mindre rådighedsbeløb, så har man stadig lysten til at indrette sin lejlighed pænt, hvilket også med de rette spare tips, kan blive en virkelighed. Når det kommer til at indrette på en SU, så skal man blot kende de helt rigtige tips, som vi vil fremvise vil fremgå af denne artikel.

Benyt loppemarkederne
Der er mange penge at spare ved, at købe sine ting brugt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker, hvor priserne selvfølgelig er lavere end produkterne fra ny. Danskerne er vilde med, at købe alt fra møbler til nipsting på loppemarkederne, og dette er også blevet en acceptabel løsning i boligen, hvor man sågar ofte kan læse tips herom i diverse boligmagasiner.

Hvis du bor i en af de store studiebyer, så kan det være en fordel at besøge loppemarkederne i de små byer i forstæderne, da priserne her er billigere. Eksempelvis vil du i sommermånederne opleve, at der ofte er loppe- og kræmmermarkeder både lørdag og søndag i en forstad tæt på dig.

Benyt prissammenligningsside
Når du har fundet de ting du kunne på loppemarkederne og i genbrugsbutikkerne, så kan det være nødvendigt at købe de sidste nipsting mv. fra de danske og udenlandske webshops. I disse tilfælde vil det være en god ide, at bruge tiden på at eftersøge de billigste produkter, da priserne på boligtilbehør ofte svinger fra webshops til webshop. Der findes en række danske og udenlandske prissammenligningssider, som kan benyttes til dette formål. Benyt eventuelt en nicheorienteret sider som f.eks. Pudeguiden.dk, hvor der kun er fokus på at inspirere og fremvise de billigste priser på puder. Om du er på udkig efter træfigurer (Madinwood.dk), lamper eller noget helt fjerde, så findes der en prissammenligningsside.

Når først du har fundet den billigste forhandler (husk at tænke over fragt), så kan det være en ide at tjekke hvorvidt dette kommer på tilbud indenfor nærmeste fremtid. Dette kan du f.eks. ved:

a) Tjekke om det er et udgående produkt

b) Tjekke om der snart er periode for udsalg

c) Tjekke om andre bolig webshops har annonceret udslag

Det sidste du kan gøre er helt basalt, at skrive til webshoppen og spørge, om de har mulighed for at oplyse deres næste udsalgsperiode. Husk endvidere, at du ved online køb har 14 dages returret, hvilket kan benyttes, hvis produktet kommer på tilbud indenfor disse 14 dage.

Find inspiration fra blogs
Som studerende er man glad for alt der er gratis, og når det kommer til de danske boligblogs, så er der tale om boliginspiration og indretningstips helt gratis. F.eks. kan man på den danske boligblog Vinterfryd få tips til, hvordan man nemt og billigt indretter sin bolig – både med nyt, brugt og antikt.

I Danmark findes der en række danske boligblogs, som giver indretningstips til den almene dansker såvel som den studerende. Dette er blot inspiration som du gratis kan gøre brug af – og herved få indrettet lejligheden billigt og flot.

Gennemtænk helheden og undgå fejlkøb
Inden du påbegynder indkøb og indretning, så kan det være en ide at gennemtænke helheden af lejligheden. Hele ideen bagved dette er, at du skal undgå de mange fejlkøb, som studerende ofte begår sig. Har man ikke på forhånd en klar definition omkring hvordan indretningen skal se ud, så begår man fejlkøb og falder i impulskøb-fælden.

Herudover, så kan du også indkøbe dine møbler, nipsting etc. smart, hvis du på forhånd har gennemgået listen og udvalgt hvor, du vil bruge (ekstra) pengene. Vil det f.eks. give et bedre resultat, hvis du sparer på køkkenbordet, og bruger lidt ekstra på sofaen? Disse overvejelser kan har du sjældent have i butikker, og først bagefter, hvor det er umuligt eller besværligt at levere produkterne tilbage. Gennemtænk dine indkøb på forhånd og spar penge og få den rette og flotte indretning. Læs mere omkring hvordan du kan gennemtænke helheden inden indkøb her.

Benyt jule- & fødselsdagsgaver
Ved du allerede i den sidste perioden inden du flytter hjemmefra, at du dette er beslutningen for dig, så kan du benytte dette til din fordel. F.eks. kan du strategisk ønske dig udvalgte ting til boligen i jule- og fødselsdagsgaver, således du ikke selv behøver at købe disse objekter.

Dette giver dig mulighed for at ønske dyre og vigtige ting til boligen, hvor familien kan gå sammen om at give dig dette. Eksempler på disse kunne f.eks. være sofaen samt sengen.