Hvorfor og hvordan laver man en blog?

Hvorfor og hvordan laver man en blog?

En af tidens helt store tendensen har været blogs, om det er mode-, livsstil-, gadget- eller boligblogs, så har vi de seneste år set en kæmpe vækst i antallet af blogs. I denne omgang skal vi kigge på, hvorfor så mange de seneste år har valgt af lave og vedligeholde en blog. Sidst vil vi give dig nogle tips til, hvordan du kan lave dig en blog – og drage fordel af alle de områder, som vi kommer ind på i denne artikel.

Hvorfor vælger man at lave en blog?

Hvorfor er det så, at så mange vælger at lave sig en blog? Der findes et hav af fordele – såvel som ulemper  - i kølvandet på at lave og opretholde en blog. De største af disse fordele vil vi se på i denne artikel, som således kan agere som incitament for at lave din egen blog.  

Styrk dit personlige brand

At etablere dig som ekspert indenfor et udvalgt felt, kan være en perfekt måde hvorpå, du kan skabe og opbygge dig dit personlige brand. Dette kan både benyttes ift. fremtidige arbejdsgiver, ønske om opstart som selvstændig eller online indtægt.

Udover at skabe dig et personligt brands igennem din blog, så vil du også tvinge dig selv til, at forblive informeret omkring relevante emner indenfor dit felt. Således vil din viden indenfor feltet opleve en løbende vækst. F.eks. udtaler bloggeren Malene V. hvordan hun igennem konstant opdatering af hendes boligblog Vinterfryd.dk, har formået at øge hendes ekspertviden ”Udover at jeg har skabt et relevant brand, så tvinger jeg mig selv til, konstant at være opdateret indenfor boligverdenen – og dette giver pote”.

Udvide dit netværk

Hvad enten det er gennem kommentarer, e-mails eller sociale medier, bliver man ofte overrasket over, hvor hurtigt og nemt man møder ligesindet online. Igennem etablering af et netværk skabt på bagrund af en blog, får du en række muligheder, som både kan benyttes ift. fremtidigt arbejde, hobbier eller noget helt tredje.

Som studeren ved man hvor vigtigt et netværk er, når det kommer til at styrke sit CV og i sidste ende at skaffe et job. Dette har også været en betydelig grund til, at mange studerende de seneste år har stiftet bekendtskab med blogverdenen.

Inspirere andre mennesker

Udover at en blog kan have en positiv effekt for dig, så kan den også have en positiv effekt for dine læsere. Fordi blogmediet er gratis for publikum og åben for offentligheden, på mange niveauer, så ligger fokus fra begge parter på, at videregive og modtage viden. Det er en uselvisk handling at investere din tid, energi og viden i din blog. Blogmediet giver andre muligheden for, at finde inspiration i din skriftkundskaber ... og det er en vidunderlig følelse.

Udvikle sprog- & skriftkundskaber

I sin kerne er skrivningsprocessen udvikling af dine kommunikative evner. Det handler om at omsætte tanker til papir og overbevisende andre med disse egenskaber. Ligesom med alle andre egenskaber, så udvikler du dine kommunikationsegenskaber – sprog- og skriftkundskaber – når du udnytter disse. Men endnu vigtigere, du har et konstant opdateret medie som fremviser denne udvikling. At blive en bedre forfatter har betydelige fordele for resten af dit liv, uanset om du planer direkte relateret til feltet.

Som studerende går det ofte ud på, at optimere sit CV så meget som muligt. For mange studerende vil de oplistede fordele være værd at sigte efter, og være til gavne i f.eks. en ansættelsesproces. Er du på udkig efter at opnå disse fordele, så vil vi i kommende sektion fremvise, hvordan man laver en blog.

Sådan laver du en blog

Alle kan lave en blog, selvom det kræver en smule teknisk forståelse, så kan denne viden nemt og bekvemt opnås. Herunder har vi listet nogle af de trin som du skal igennem i selve processen.

  1. Find på det rigtige blognavn.
  2. Køb domæne og webhotel.
  3. Installation af CMS.
  4. Opsætning af design.
  5. SEO optimering af bloggen.

Følgende guide fremviser dig, hvordan du kan lav en blog fra A til Z. Er dine tekniske egenskaber ikke særlig høje, så er det denne guide du skal benyttes dig af (Se: hvordan laver du en blog fra A til Z). Har du blot brug for enkelte retningslinjer for at lave din blog, og har du således allerede en del tekniske kundskaber, så er det følgende guide du skal benyttes (Se: lav en blog på 10 minutter).

Ønsker du som studerende at lave dig en blog for at styrke dit CV, fremvise din viden eller på anden måde styrke dine fremtidige jobmuligheder, så er følgende områder især vigtigt for din blog.

  1. Navn – Vælg et relevant og business-blognavn.
  2. Område – Vælg et område at blogge indenfor, som enten er helt eller delvist indenfor det felt du ønsker at arbejde med.  
  3. Kontakt oplysninger – Fremtrædende på hjemmesiden og gerne kontakt@domænenavn.dk.