Hjemmetræning for studerende - det rette udstyr

Hjemmetræning for studerende - det rette udstyr

For de fleste studerende er ugen fyldt med lange studiedage, læsegruppemøder og endnu mere læsning derhjemme. Det kan være svært at finde tiden til at tage 1-2 timer forbi træningscenteret, plus det kan også være rart at have lidt tid derhjemme. Og i pressede eksamensperioder nedprioriteres træningen endnu mere. Det er ærgerligt, fordi motion booster koncentrationen og øger energiniveauet, hvilket er kærkomment for de fleste eksamenslæsere. Hjemmetræning er perfekt, når du vil spare tid, og der skal faktisk ikke så meget til for at komme i god form derhjemme.

Fælles for mange studerende er, at plads og økonomi er trang. Derfor tager vi udgangspunkt i, at det rette udstyr både skal være økonomisk opnåeligt og fylde minimalt. Ryd få kvadratmeters gulvplads og kom godt i gang for under en tusse.

Hjemmetræning økonomi

Hjemmetræning koster lige præcis dét, du vælger, det skal. Du kan faktisk lave dit eget “hjemmetræningscenter” for så lidt som 3-12 måneders fitnessabonnement eller forårskontingentet I fodboldklubben. Bor du sammen med en roommate, er pengene hurtigt sparet ind, hvis I deler udgifterne.

Et fitnessabonnement koster gennemsnitligt 200 kroner om måneden, så lad os lave et lille regnestykke på, hvad du kan få i stedet for. Og det bedste er, at når udstyret er betalt, så er træningen helt gratis.

3 måneder fitnessmedlemsskab á 200 kr. = 600,-

Styrketræning for hele kroppen

Håndvægte er alsidige, og er et af de mest populære redskaber til styrketræning. Sammen med en dørribbe, kan du træne samtlige muskler i kroppen.

Pakken består af Abilica Powerbox håndvægtssæt på i alt 15 kg og Iron Gym dørribbe.

Koordination, styrke og kondition

Kettlebell-træning er populært og det er med god grund. Det kræver et minimum af udstyr og nogle få kvadratmeter. Med en kettlebell er det muligt at træne både koordination, styrke og kondition, da alle øvelser laves i et højt tempo. 25 minutters træning hver anden dag er nok til at give synlige resultater. Et typisk startsæt består af to kettlebells på hhv. 8 og 12 kg til mænd. Til kvinder kan man starte med et sæt på 4 og 8 kg, afhængig af form.

Pakken består af 2 kettlebells.

Klassisk hjemmetræning

Er du mere til let styrketræning og brug af din egen kropsvægt, så er en træningsmåtte og -elastikker gode til en gang opstramning af kroppen. Elastikkerne kan også nemt tages med i tasken hjem på weekendbesøg hos mor og far.

Pakken består af Abilica GymMat 50x200 cm og Abilica Rubber Band.

6 måneder fitnessmedlemsskab á 200 kr = 1200

Stærk med egen kropsvægt

Er du fan af træning med kropsvægt, så er det her sagen. Slyngetræning er ultimativ træning for styrke, koordination, stabilitet, balance og din core. Dørribben og mavehjulet giver en stærk overkrop. Både PowerSling og Iron Gym dørribbe kan sættes op i en døråbning uden skruer. Du skal bare have en dør og dørkarm. Og så tages de af på 5 sekunder og kan let gemmes væk under sengen.

Pakken består af Abilica PowerSling, AbWheel og Iron Gym dørribbe.

Kondition og styrke

For dig der gerne vil blande styrke- og konditionstræning. 20 minutter på ministeppen og 10 minutters styrkeøvelser, så er der ikke langt til strandkroppen.

Pakken består af Abilica CoreStep 360 og Powerbox håndvægtssæt på i alt 15 kg (se alle håndvægte her).

12 måneder á 200 kr = 2400

Vægtløfterpakken

Dette er en lidt lækrere pakke til dig, der elsker styrketræning. Lav alle styrkeøvelser som i fitnesscenteret. Vægtudstyr er lidt dyrere og kræver lidt mere plads, men med 1 års abonnement i fitnesscenteret, så er udgiften tjent hjem igen, og så er træningen helt gratis derefter.

Pakken består af Nordic 120 foldbar træningsbænk samt blandede vægtskiver 25mm. og 1 stk vægtstang 150 cm på i alt 40+ kg.

*priserne på træningspakker er cirkapriser og kan variere afhængig af tilbud.

Løbebånd til hjemmetræning

Er penge og plads et mindre problem, så er løbebånd en af de mest effektive maskiner til hjemmetræning. På løbebåndet træner du både kredsløbet og kroppen med fokus på baller og ben. Løbetræning giver immunforsvaret et boost, så du kan holde dig frisk gennem hele eksamensperioden. Intervalløb er især effektivt i pressede perioder, hvor du vil øge forbrændingen og få et stort udbytte på et minimum af tid. Alle løbebånd til hjemmetræning kan foldes op, så de fylder mindre.

Fremviste udstyr findes på Abilicaonline.dk eller i butikken på Trindsøvej 12, 8000 Aarhus C.