Guide til udklædningsfesten – hvad og hvordan?

Udklædningsfester er altid sjove. Og der er masser af temaer, man kan tage op! Læs mere her, hvor vi giver dig en guide til, hvordan din udklædning bliver et hit – uden det kommer til at koste dig alverden.

Udklædningsfester og traditioner

Kostumefester hører ofte sammen med traditioner som fastelavn eller som halloween. Sidstnævnte er en tradition der kommer fra USA, og som vi danskere efterhånden har taget til os. Og lige nu er det tid for halloweenfester. Der findes talrige kostumer og accessories, der er med til at gøre festen både uhyggelig, gruopvækkende og skummel. Hvad med for eksempel at komme som manden med leen, med en heldragt i sort, der kun blotter et hvidt og skummelt ansigt? Eller et heksekostume med spids hat, langt fedtet hår og lange, krogede negle. Der er ingen undskyldning for ikke at komme så fantasifuld eller grim som muligt til festen. Og noget af det mest skræmmende er, at man ikke ved, hvem der gemmer sig bag alt det uhyggelige. Det er lige, så man får myrekryb.

Udklædning til SU-venlige priser

Ofte er udklædning en bekostelig affære, som studerende frygter. En fed udklædning kan hurtigt løbe op i mange hundrede kroner. Men der findes en række steder, hvor du kan købe udklædning til billige priser – se for eksempel udklædning fra eKostumer, hvor priserne ganske overkommelige. Her kan du for eksempel få en komplet manden-med-leen udklædning for 169,- kr. og et fuldt heksekostume for 119,- kr.

Accessories sætter prikken over i’et

For at skabe den helt rette stemning, skal der selvfølgelig mere til end en udklædning. I dag findes der utallige accessories, der kan være med til at fuldføre festen. Til halloweenfesten kan man nemlig ikke komme uden om diverse kryb som flagermus og store behårede edderkopper med spind. Eller hvad med en blodig økse eller en djævletrefork? Eller måske afrevne arme med blodstænk? Det er rendyrket uhygge.

En maske kan også gå an

Man kan ikke komme uden om, at det ikke er alle, som er vilde med kostumefester. I de tilfælde vil en maske selvfølgelig være i orden. Inden for halloweentemaet findes der mange masker, som appellerer til det afskyelige og gruopvækkende. Det kunne for eksempel være en maske med ulækre forbrændinger i ansigtet, det kunne være et gyserkranie eller måske et ansigt med uhyggelige kroge presset ind i ”huden”. Hæslig fornøjelse.