Få råd til din ønskeliste som studerende

Få råd til din ønskeliste som studerende

Det er så nemt at blive fristet. Der kommer hele tiden en ny kollektion, et nyt tilbud fra ens yndlingsshop, en ny trend eller et par sko som man bare må ha’! Det er straks sværere at få råd til hele sin ønskeliste. I dag har vi samlet en liste over de bedste råd til at få styr på sin økonomi


1. Spar penge på faste udgifter

Der er mange penge at spare ved at fokusere på sine faste udgifter. Det drejer sig især om udgifter såsom:

  1. Cigaretter – Hvis du ryger en pakke smøger til 40 kroner hver dag kan du spare næsten 24.000 kroner hvert år ved at stoppe med at ryge.
  2. Husleje – Hvis du bor i en 4. Værelses i Aarhus og vælger at flytte til en 4. Værelses i Silkeborg kan du spare over 30.000 kroner hvert år.
  3. Mad – Hvis du laver madplaner i stedet for at bestille årstiderne kan du spare op til over 20.000 kroner om året.
  4. Bredbånd – Der er mange penge at spare ved at sammenligne bredbånd. Her kan priserne varierer fra 169 kroner til over 800 kroner per måned. Det er et homogent produkt, hvor der er minimale forskelle på ydelsen hos de forskellige internetudbydere.
  5. Mobilabonnement – Ligesom ved bredbånd er der også mange penge at spare ved at sammenligne mobilabonnement fremfor at vælge det første og bedste tilbud man får. Her varierer priserne fra 79 kroner til 400 kroner per måned.
  6. Lån – Hvis du har et banklån på 100.000 kroner til en rente på 10% med en løbetid på 3 år kan du spare 9308 kroner ved at omlægge dit lån til et billigere lån med en rente på 4,94%.


Det kan sagtens være at du ikke har mulighed for at spare på alle fire områder, men det løber hurtigt op på 80.000 kroner om året – efter skat. 80.000 kroner ekstra hvert år er rigeligt til at købe en masse lækkert tøj, luksusrejse og til lidt forkælelse i ny og næ.

2. Sælg dit gamle tøj

Ved at sælge dit tøj kan du få råd til nyt tøj og du hjælper miljøet ved at genbruge tøjet i stedet for at smide det ud – det betyder nemlig at der skal produceres mindre tøj!

Hvis du sælger tøj af populære mærker som marc jacobs, DAY Birger et Mikkelsen, acne eller lignende kan du typisk få op til 50% af den oprindelige pris – det er også værd at tage med!

3. Sammenlign internet og mobilabonnement

Der er en god chance for at du bruger både internet og mobilabonnementer i din dagligdag. Her er der virkelig mange penge at spare. Selvom det måske kun drejer sig om 50-200 kroner per måned, så er det rigtig mange penge på den lange bane. På nemfinans.dk kan du sammenligne internet på tværs af priser, anmeldelser fra andre kunder og tilbud. Her kan du også finde billige mobilabonnementer og sammenligne priser

4. Lån penge

Hvis du slet ikke har mulighed for at sænke dit forbrug og dermed finansiere dine ønsker kan du vælge at låne penge. Det er typisk en sidste udvej, og det kan ikke anbefales at tage et lån for at finansiere forbrug. Hvis du skal låne penge kan du bruge fair-laan.dk, hvor du kan sammenligne lån.

5. Vær varsom med kviklån

Hvis du overvejer at tage et kviklån skal du være opmærksom på at der er en række risici forbundet ved at optage kviklån. Hvis du ender med et kviklån, som har en høj rente kan du nemlig ende i en situation, hvor du ikke har mulighed for at betale lånet tilbage, hvis du eksempelvis bliver fyret fra dit job eller hvis dine udgifter pludselig stiger. I sådan en situation er der en risiko for at du ikke kan betale lånet tilbage, hvilket i sidste ende kan betyde at du ryger i RKI.

Hvis du overvejer at tage et kviklån kan du med fordel besøge fair-laan.dk, hvor du kan sammenligne kviklån og spare penge. Her kan du finde billige kviklån med fornuftige renter – det behøver nemlig ikke at være så dyrt at låne penge!