Derfor skal du træne som studerende!

Derfor skal du træne som studerende!

Henover de sidste år er det blevet meget populært at træne. Både konditionstræning og styrketræning har vundet mange danskeres hjerter. Mange er gået fra traditionelle sportsgrene, som håndbold og fodbold, over til et anderledes valg. Et valg hvor man stadig har mulighed for at komme i drøngod form, men hvor man også har mulighed for at bygge muskler.

Specielt som studerende er der mange gode grunde til at træne. - Og disse grunde vil jeg gerne give dig nu!



Pause fra skolearbejdet

Først og fremmest har du mulighed for at slå hjernen fra og få en pause fra skolearbejdet. Det er der også behov for. Forskning viser faktisk, at man arbejder mere fokuseret og koncentreret, hvis man tager nogle pauser ind imellem.

Nu har jeg selv studeret, og jeg ved, hvordan skolen præger ens hverdag. Jeg havde selv brug for at ”flygte” et par timer væk fra virkeligheden. Og det gjorde jeg ved at gå i fitnesscenter hver anden dag. For mig var det med til at effektivisere mit skolearbejde, når jeg kom hjem fra træning. Godt nok var jeg træt og udmattet fysisk. Men psykisk var jeg 100% klar til at gå i gang med skolearbejdet.

Sund krop

En anden bonus ved at træne er, at du får en sund krop. Og også en flot krop. Du kan faktisk få begge dele, når du træner. Det er klart, at du med styrketræning fokuserer på at få en flot og større krop. Med konditionstræning fokuserer du derimod på at få en krop i god form.

Jeg har altid ment, at begge former for træning er vigtige. Så jeg har altid kombineret begge træningsformer.

Det er vigtigt at nævne, at kosten også har en afgørende indflydelse på en sund krop. For at få en sund krop er du også nødt til at spise sundt. Få styr på dit kalorieindtag og dine daglige måltider. Du behøver på ingen måde at gå ekstremt til værks. Men hvis du bare tænker lidt mere på din kost, så vil dine resultater med sikkerhed blive bedre.

Da jeg begyndte at træne som studerende, fokuserede jeg ikke på kosten det første halve år. Efter det første halve år tog jeg fat i min kost. Jeg stoppede med at spise usundt og begrænsede mine byture (alkohol = døden). Det næste halve gik over al forventning. Min kost begyndte at bære frugt, og jeg fik nogle rigtig gode resultater.

Tilfredsstillende

Jeg synes, at træning giver en tilfredsstillende følelse. Det specielle ved følelsen er, at du ikke kan få den igennem andre sportsgrene. Følelsen af at have trænet intensivt i 1½ time, er unik. - Og jeg er sikker på, at du vil have det på samme måde. Du skal i hvert fald give det et forsøg J

Nye relationer

Når du træner i et fitnesscenter, vil du helt sikkert også få nye relationer. Der er mange andre på din alder, som også træner. Dine nye relationer kan ende med gode venskaber. Derudover kan en relation også ende med, at blive en god træningspartner.

Jeg mødte selv en fyr på min alder, da jeg begyndte i fitnesscentret. Vi var begge på bar bund i et fitnesscenter, og vi trænede de samme dage. Vi begyndte derfor at træne sammen, og i dag har vi et super venskab. Det kan jeg kun takke min træning for.

Studierabat

Det bedste af det hele er nok, at du kan spare mange penge ved at træne som studerende. Næsten alle fitnesscentre giver studierabat. Vi snakker ofte 20%, og nogle steder får du helt op til 50% i studierabat.

Du kan få studierabat i følgende centre:

  • Fitness World
  • FitnessDK
  • Fitness4you